vi vill ha ett grått hus med en matt färg och har sett i tidningar hus som är målade med grå slamfärg, är det någon som vet var man får tag på det och om färgen är bra???
 
Kolla in centrum för bygnadsvård, http://www.gysinge.nu/. Finns litet utanför Gävle. De har ett hus med ena väggen målad i olika slamfärger.
 
Vi vill också ha tag på en ljusgrå/vit slamfärg, Läste om Uulas färger och tänkte att äntligen!, men sen fick ju deras färg lite konstiga resultat i Folksams undersökning av fasadfärger nyligen!
kolla in… www.folksam.se/forsakring/hemboende/utomhusfarger_lista.htm

Är det ingen på detta forum som har erfarenhet av ljusa slamfärger eller vet någonting vad som helst???

MVH / färglös
 
Den prov-vägg vi såg i Gysinge såg helt OK ut...
 
Hammarn61 skrev:
Vi kör med Gysinge/Uula i en blandning med 60% grön umbra - 40 % vitt. Har inte märkt alls att det skulle vara dålig täckning på den. Kolla in på hemsidan...

Vi kör linoljefärg på fönsterfodren, 93% vitt - 7% grön umbra, otroligt snygg grå nyans. Borde fungera lika bra med slamfärg. Ett besök på Gysinge rekommenderas. Alternativt, kulturhantverkarna vid Nortull. De har dock slutat med många färgkulörer tyvärr.

Ser jättesnyggt ut på hemsidan!
Vi hade tänkt köra samma färg på foder och knutar som övriga fasaden och istället ha färgade fönsterbågar, skulle vilja ha en gråvit nyans.
Har du någon aning om underhållet på så ljusa slamfärger,
hur ofta måste man måla om? vad har ni fått för information?
där vi bor är det tyvärr lite för långt till Gysinge, men jag har hittat en återförsäljare av Uulas färger på närmare håll, men inte varit i kontakt med dem ännu.

MoH
 
Beror på....
 
Lyfter upp denna tråd och undrar om det är någon som har använt helt vit slamfärg och hur resultatet blev i så fall?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.