Hej, vi har också fått erbjudande om tomt i Gäddeholm och har påbörjat diskussioner med ett antal leverantörer. Vi har i princip fått flera olika förslag på lösningar för hur energikraven ska uppfyllas. Det handlar om riktigt mycket pengar - vi har ännu inte beslutat om vi ska gå vidare. Vore intressant att höra om andras erfarenheter.
 
Vi ska bygga på Gäddeholm. Det blir mycket pengar, men det kommer att vara värt det. Ska bli spännande att se hur hela området blir när allt är klart.
 
Vi har också tilldelats en tomt i Gäddeholm. Skriver kontrakt med kommunen nästa vecka. Det skall bli spännande att få bygga där även om det blir dyrt.
 
Vilka har ni valt att bygga med? Vad har ni för energilösningar ?
 
Vi kommer att använda en uteluftvärmepump för att värma huset och varmvatten. De är så pass effektiva idag så det räcker långt för vårt behov. Dessutom billigare och outtömligt. Aroseken har valt en liknande lösning. Huslevererantör blir Besta som kan leverara energieffektiva hus.
Hur tänker ni?
 
Kul att vi blir flera som ska bygga!!

Det finns många hus o titta på så vi har inte bestämt något än. 1 1/2 plans runt 200 m2 vore fint! Två leverantörer ligger bäst till just nu men vi väntar på lite offerter mm efter semestern.

Värmesystemet verkar vara en hård nöt för alla. Vi har tänkt att ha en kamin och för att kunna elda lite längre stunder i vårt välisolerade hus har vi tittat på vattenmantlade kaminer. De borde komplettera en solvärmepanel+ accumulatortank ganska bra. Man kan få nytta av vattentank-investeringen hela året. Sedan blir det nog någon liten värmepump.

Vi har betalt handpenningen och har kontraktet kvar att skriva under. Augusti och september blir nog fullt upp med husplanerande :)

/Matrix-Espresso
 
Kul Matrix - espresso. Ja det är en utmaning för oss alla att få till det nu. Bra att det finns sådana här bloggar och sidor som man kan hämta information från. Man behöver alla tips man kan få. Är det någon där ute som har tips på en bra elkonstruktör? Jag har behov av att få ihop ett bra elschemaunderlag.
 
Hej igen!

Har någon funderat på

-Markundersökning för grunden (markradon, bärighet, markvärme mm)?
-Kvalitetsansvarig till bygget?

Har tyvärr ingen kontakt i elbranchen för installationsjobb.

/Matrix-Espresso
 
Vad gäller kvalitesansvarig för byggnationen så måste vi ju ha en sådan person. Jag fick en del tips via kommunens byggnadsinspektör.
Jag har nu bestämt mig för bergvärme. Kostnaden blir bara ngt högre än för luft-vattenalternativet.
Eftersom det är i stort sett morän i hela området så borde det linte vara ngt problem med grundläggningen. Men man vet ju aldrig.
Radonen borde vara mätt av kommunen så dom vet nog.
 
Roligt att läsa att ni kommit igång. Vi har fortfarande inte bestämt oss för hur vi ska gå vidare. Dt har gått lite trögt att få in vettiga offerter under sommaren. Vår senaste kontakt har varit Mälarvillan som uppgav att de sålt 5-6 hus i Gäddeholm. Vi har även via kommunen fått namnen på de ev. blivande grannarna - tänkte ev ta kontakt för att stämma av hur de planerar och väljer att placera garage, carport etc.
 
Just nu rullar det på. Vi har kontrakterat snickare. Vi har nyligen sålt vårt bef hus. Vi planerade kök för det nya huset förra veckan. Slutritningar på hus kommer denna vecka. Det kan bli grund i oktober redan och husresning i december. Sen är det ju en byggtid om ca 5 mån. Tidigaste inflytt sker i maj - juni. Nu gäller det att allt flyter på!!
 
Bygglovet är klart. Hurra. Planeringen fortsätter
 
Hej igen!

Vi har fastnat lite bland blöjor och nattvak. Inget av de husen vi tittat på hittills har passat känts sådär helrätt men nu har vi i alla fall kommit fram till en första skiss på "vårt" hus med hjälp av en arkitekt. Det blir en hel del funderande på om det passar den närmsta tiden men just nu ser det spännande ut!

Ska bli kul o se hur husen börjar titta upp. Vi kommer nog inte att komma igång förrän framåt årsskiftet om allt går bra beroende på hur hösten blir.

Hur lång tid tog bygglovet ungefär, Kepen?

/Matrix-Espresso
 
Hej
Konkret så tog bygglovet ca 14 dagar. Snabbt tycker jag. Förutsättningen är dock att allt underlag är klart och medsänt. En viktig del är att ha klart med kvalitetsansvarig person. Annars blir det fördröjt. Ett tips att ha en god dialog med kommunens handläggare. Det underlättar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.