Ja, som rubriken lyder.
Som den tidsoptimist man är med nyinskaffat hus så trodde vi att vi skulle hinna riva ner eterniten, tilläggsisolera, byta samtliga fönster samt slå upp träpanel OCH måla denna innan sommaren är slut ;)
Den realistiska verkligheten gör sig alltmer påmind men eftersom huset är dåligt isolerat, har mycket dåliga fönster och sprucken eternit så hade vi velat hinna med så mycket som möjligt innan årstiden sätter stopp.

Vi bor utanför Göteborg och här blir det ju inte "vinter" förrän i februari-mars i bästa fall, om ens då. Däremot kan det ju regna en hel del, men sensommaren och förhösten brukar faktiskt vara fin häromkring :)

Kan vi utföra fasadbytet, isoleringen och fönsterbytet under höstmånaderna eller är detta projektet bara att lägga ner? Tänkte då mest på luftfuktighet etc.
 
Det går utmärkt.

Det du inte kan göra är att måla så sent på året, men du kanske har möjlighet att grundmåla brädorna inomhus? Annars kan man också tänka sig att sätta panelen till våren istället.
 
  • Gilla
VackraFonster
  • Laddar…
Kan ju köpa färdig-grundad panel oxå....
 
panel klarar sej utan färg några år också om så är, den torkar ju upp mellan varven, men köp färdiggrundat hellre. Jag har en jobbarkompis som gör en vägg i taget, det är också en möjlighet.
 
Vi har en sån där målarställning som målar brädorna på löpande band, panelen skall alltså grundmålas inomhus, ev. också första strykningen beroende på hur praktiskt det blir...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.