Har inhandlat en Intexpool och skulle vilja ha ett barnskydd till denna.
Finns det nån sorts överdrag eller lock man kan köpa och som inte kostar hur mycket som helst?

Tror den är 3.6m i diameter och är 12 kantig.
 
Som sagt; "som inte kostar hur mycket som helst?"
Som hittat till en pool som kostar hälften av vad överdraget betingar :rolleyes:
 
Det billigaste poolskyddat är kanhända att ta bort stegen... ;)

I annat fall kan man ju köpa en pressenning för en 50-lapp och lägga över...

De säljer annars poolskydd på de stormarknader, leksaksaffärer o.dyl. som lagerför pooler.


själv funderar jag på att göra ett poolskydd av en markfiberduk... Vet inte om det fungerar... Vattnet kan i vart fall komma igenom medans alla frön och skräp som vinden för med sig fastnar på duken... Den duken kan ju t.o.m ligga på vattenytan...
Vår pool är inhägnad. Vi låter därför stegen stå kvar och behöver endast ett skräpskydd - inget barnskydd---
 
Ska ni ha ett fullgott poolskydd så är det bara staket runt om alt ett "godkänt" överdrag, mao det skall hålla för att ett barn skall kunna stå på det.
Bara att gilla läget. Samma sak om du köper en riktig pool, själva grundsatsen kostar ung 25-30% av vad den totala poolen kostar. (200-300')
 
Reglerna om att en pool ska vara inhägnad gäller INTE ovanjordiska pooler. De står utanför regelverket.

Av den enkla anledningen att barn INTE kan ramla ner i en sådan om stegen är borttagen...

Nu händer många olyckor med ovanjordiska pooler ändå... Oftast p.g.a. att inte föräldrarna håller koll på sina badande telningar... Regelverket ska troligtvis därför skärpas.


Vi har staket runt vår pool för att skydda poolen... Barnen kan omöjligt ta sig upp och ramla i. Poolen är högre än vad de själva är...

Så är det med det ;)

Nimajneb. Du är mycket för att "bara gilla läget"... Hade mänskligheten resonerat som så hade utvecklingen stannat... Det är vi som "inte gillar läget" som är innovatörer... som hittar på nya lösningar som ni som "bara gillar läget" sedan drar nytta av! :rolleyes:
 
Spiderman: Man kan inte dra alla ovanmarkare över en kam, man måste göra en bedömning från fall till fall. (iaf är inte Boverkets poolregler lagar utan tips hur man bäst ska skydda sig)
TS frågade efter ett BARNskydd att trä över poolen och förslaget var en pressenning och det var ganska oseriöst svar att ge då det kanske finns folk därute som tror på dig.
 
Har man små barn kan man ta bort stegen. Mina barn har inte en chans i världen att ta sig ner/upp i poolen utan stegens hjälp. De är 5 och 9 år.
Det beror förstås dock på hur HÖG poolkanten är... Jag tror nog att alla föräldrar är kapabla att bedömma om deras pool är till fara för barnen eller inte...


De poolskydd som följer med poolerna är definitivt INTE barnsäkra... De håller alltså INTE om barnet GÅR på poolduken - den spricker. Det är att invagga sig i falsk säkerhet om man tror det.

En fastknuten pressenning ger helt klart precis samma skydd som en bifogad poolduk - mot skräp och risk för t.ex. katter att ramla i.

För våra barns - samt grannarnas barns - säkerhet har vi valt att hägna in vår ovanjordiska pool. Det är det även det billigaste och säkraste barnskyddet: HÄGNA IN POOLEN!



Men som sagt var: Det finns ingen lagstiftning om att ovanjordiska pooler MÅSTE hägnas in. Jag tror inte att NÅGON förälder då säger: "-Ja men finns det ingen lagstiftning så behöver vi inte säkra poolen!"


Jag är övertygad om att det är i alla föräldras intresse att de skyddar barnen från farliga impulsbad utan föräldrarnas uppsikt...
Jag hoppas även att ALLA föräldrar inser att barn som badar i pool - oavsett hur grund den är - måste hålla sin barn under konstant uppsikt.


MÅNGA barn drunknar varje år i trädgårdspooler p.g.a. bristande uppsyn från föräldrar och vuxna.



P.S. Jag hade en granne tidigare som hade en ovanjordisk oskyddad pool med nedgång direkt från trädäcket. Jag fick därför hålla stenkoll på mina barn så att de inte rusade in i deras oinhägnade trädgård, gå upp på trädäcket (marknivå från gatan) och dratta i poolen... De struntade fullkomligt i grannbarnens säkerhet - deras egna barn var stora...
 
Göran.W
Som sades så är det en bedömnings fråga när det gäller ovan mark pool.
Jag blir något fruktansvärt irriterad när folk inte annser sig ha råd att skydda det mest värdefulla dom har dvs barnen.
3cm vatten räcker faktiskt för att ett barn ska kunna drunkna.
En annan sak som folk slarvar med säkerheten är studs mattorna hur många har inte såna utan skydds nät.
Mina barn fick vackert sitta och titta på den tills nätet kom upp.
Trillar man ner kan man i bästa fall stuka handleden i värsta fall bryta naken.
 
Det kan ju faktiskt vara som så att folk inte ANSER sig att inte ha råd... Det kan ju faktiskt vara som så att folk inte HAR råd!

6.000 kr är MYCKET pengar för den som har ansträngd ekonomi.


Visst kan man tycka att alla skulle köra den allra säkraste bilen, ha det allra säkraste poolskyddet och nät på studsmattan...
Jag tror definitivt inte att folk köper/väljer det MINDRE säkra alternativet p.g.a. att de bryr sig mindre om sina barn och deras säkerhet.
Nej, det är EKONOMIN som sätter gränser.
Läs den här artikeln så förstår du hur verkligheten faktiskt ter sig för många människor:
http://www.fi.se/Templates/Page____8725.aspx



Det billigaste barnskyddet är enligt mig ett staket. Överskottsbolaget säljer ett bra och snyggt grönplastat villastaket relativt billigt.
Stolpar kan man köpa för mindre än en 50-lapp styck och banka ner i marken...
En häftpistol för en 100-lapp fixar resten...
En grind kan nog vem som helst slå ihop av något överblivit - alternativt kan man köpa grönplastat kompostgaller. Då får man 4 grindar för en 100-lapp...
Som gångjärn kan man använda cykelslanglås som kostar en 20-lapp per styck...
Summa Summarum: ett säkert barnskydd för under 1000-lappen.



Angående studsmattan så har jag varit lika stenhård som du. Inget hoppande förrän nätet kom på plats (i vårt fall vart det restnoterat i butiken).
Likaså har vi en regel att ALDRIG mer än två barn får vara på trampolinen samtidigt - helst bara EN!
Även större barn kan ha svårt att styra åt vilket håll som rekylen bär dem... De kan lätt slå ihop skallarna eller slå ut varandras tänder. Säkerhet är A och O men ekonomin KAN faktiskt sätta gränser p.g.a. pengar faktiskt inte finns.



I Sverige har ännu inga dödsolyckor skett. Dock skadas cirka 6.000 trampolinhoppande barn i Sverige varendaste sommar. Det är en SKYhög skadefrekvens! Den siffran hade definitivt kunnat sänkas om alla hade nät på studsmattorna.

Studsmattorna ska faktiskt vara C-märkta om de säljs i leksaksaffär. Om de däremot säljs som "sportredskap" kan de vara hur dåliga som helst...

Här en gammal avhandling från 2006 om skadorna på studsmattor:
http://vll.se/Sve/Centralt/Standard...33 Skadefall vid användning av studsmatta.pdf


Lite om säkerhet vid trampoliner:
http://www.trampolinspecialisten.se/index.php?m_item=1205&page=1205&lang=se&currency=SEK


Trevlig sommar!


,







.
 
Göran.W
Hej antog jag skulle få mothug.
Jag tillhör absolut inte till dom som har pengar i överflöd utan får prioritera jämt och ständigt.
6000kr är djävligt mycket pengar för ett pool skydd som jag definitivt dragit mig för att lägga ut.
Jag personligen skulle inte heller ha råd med 6000kr så där hur som helst, då får man väja ta sig råd eller kolla på andra lösningar som ordnar pool säkerheten eller skippa poolen.
Då är blocket ovärderligt http://www.blocket.se/trelleborg/Di...nnbart_BORT_SKANKES_21822627.htm?ca=23_13&w=1 man kan tex snicka ihop pallar på hökant och få ett staket på 120cm ok inte så snyggt men i princip gratis.
Det händer att staket bortskänkes på rot eller säljes billigt http://www.blocket.se/helsingborg/Staket_22513849.htm?ca=23_13&w=1

Allt går att lösa med lite fantasi och envishet .
6000kr för ett täcke är minst 3000kr för mycket för att det ska kännas som ett vettigt alternativ

Jag kollar på blocket jämt och ständigt på vad som bortskänkes.
Ni annar inte vilka fynd man kan göra ibland.

Göran
 
:) Jo ALLA idéer är bra utom dom dåliga! Huvudsaken är att folk förstår att både pooler - även de grunda - samt studsmattor är farliga. Jag vet att det finns många som struntar totalt i säkerheten... tyvärr...

Jag tror även att många resonerar som så att ett staket "förfular"... Då bör man nog hellre låta bli att skaffa pool...

Man tager vad man haver... Han som har satt in annonsen på Blocket.se har humor:
"Allt eller inget" har han skrivit... Det blir en djädrans massa staket! :D


Jag var förresten inom Överskottsbolaget idag. De säljer fortfarande det där grönplastade villastaketet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.