Hej!

Vi har ett Älvsbyhus byggt 1987 som vi köpte 2003, då med redan inredd övervåning. Barnalstrandet gick dock överstyr och vi har nu tre barn. Tanken är att samtliga ungar ska bo på övervåningen, tillsammans med toalett och allrum/tv-rum.

Den ena bilden visar nuläget med ett sovrum i vardera ände samt ett alltför stort duschutrymme (inte kakel/klinker) med bastu (som vi använt två gånger sedan inflytt).

Vår idé är att göra om duschutrymmet till ett sovrum genom att riva ut bastun och även sätta in två takfönster för att skapa ljus. Fyrkanten i sovrummet är skorstenen från kakelugnen i vardagsrummet. I den nuvarande hallen tänkte vi bygga en takkupa och göra om till allrum/tv-rum.

Önskar kommentarer och synpunkter på vårt projekt.

En nackdel är ju att vi då bara kommer att ha ett badrum (på nedervåningen), men det kanske man kan köpa. Har ändå alltid tyckt det funkar dåligt att duscha två på en gång - allt varmvatten går till nedervåningen först. :(

Tack på förhand!
 
  • Övervåning nuläge.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Övervåning förslag 1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det blir inget trevligt sovrum, vid skorstenen.
En tanke är att dela det övre sovrummet på mitten, med ett fönster i varje rum. Dörrarna sätts i 45 grader, för att få plats. Ev . bredda rummen ut i kattvinden.
Kanske även minska det nedre sovrummet för att få allrummet ändå större.
 
Du tror det blir så pass illa med skorstenen i sovrummet...

Jag tyckte annars att en säng på tvären längst ner där bastun tidigare var (bakom skorstenen) verkar praktiskt och att skorstenen (som för övrigt är snyggt vit idag) inte skulle störa alltför mycket.

Tack för dina synpunkter!
 
Skulle det inte bli trevligare med sovrummet där allrummet är i förslag 1 och allrummet där sovrummet är? i ett allrum blir det ju mysigt med takfönster och ni kanske tom kan få in en kamin? Sovrummet behöver ju inte vara lika stort som allrummet i förslaget, men på den platsen...
 
Såhär kanske?
 
  • Övervåning förslag 2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Tror till och med vi försöker klämma in en dusch på övervåningen. Vad tror ni?
 
  • Övervåning förslag 3.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Jag tycker det ser mycket bättre ut nu! Och med fönster på toaletten kan ni få in trevligt ljus till trappan och hallen! Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.