testar att ladda upp, har inte funkat så bra förut för mig
 
  • ny planlösning nedre plan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
jamen det funkade ju :) Ok, det där var alltså det nya nedre planet och här kommer det gamla:
 
  • gammal planlösning nedre plan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
åsså kommer den nya övervåningen.

Våra tankar med detta taklyft är att få till ett par sovrum extra, ett stort familjerum, ett hyffast stort badrum och plats för förvaring. Jag tycker vi har lyckats bra men det kan ju vara kul att få feedback här på forumet.

På undervåningen stuvar vi om då vi tyckte trappen passade bäst i det föredetta köket. Förövrigt så var undervåningen väldigt dåligt planerad sen tidigare men en toa mitt i utan fönster. Så nu får vi det mer som vi vill.

Den lilla balkongen till höger på övervåningen ska leda ut via en spång till berget som finns på baksidan av huset

Söder är till vänster på alla ritningar.
 
  • planlösning övre plan.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
2 saker:
Utrymmet under trappen - kommer ni in i WC:n utan att slå i huvudet? Hur hög blir dörren om den ligger ungefär 3 trappsteg "ner" som det verkar?

I badrummet på övervåningen verkar det som om ni planerar "dusch alt. bastu", intill ett fönster? Dusch vid fönster är sällan särskilt bra ur fuktsynpunkt. Bastu kan nog funka bättre.
 
Ja, det var nog inte helt glasklart men på undervåningen har vi ett etage där den ombyggda delen (den vänstra) ligger ca 55cm under resten. Det fattas nog ett trappsteg i den första delen av trappen (se ny skiss) men vi räknar med att först det 9:e trappsteget kommer in i toan.

Badrummet på övervåningen är en av de punkter vi inte riktigt är klara med. Anledningen till att kupan är bredare än badrummet är för att vi får. En kupa får vara max 1/3 av byggnadens längd och eftersom vi vill maximera det vi får bygga så gör vi kupan maximalt bred. Man kan även lägga den så att den sticker in i sovrummet. Och du har helt rätt i att har man dusch så ska det inte vara något fönster där.
 
  • ny planlösning nedre plan2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.