Sitter och planerar min lilla sommarstuga jag har tänkt att bygga upp och har kommit fram till att vi satsar på Byggmax byggstomme. Så om vi köper två sådana blir det ju 30m2 men nu kan vi inte riktigt komma överrens om hur vi löser planritningen. Vad vi skulle behöva är ett kombinerat kök/allrum, dusch/toa samt sängplats för fyra. Finns det någon "arkitekt-kunnig" här som kan hjälpa oss?
Måtten och annat användbart finner ni här: http://www.byggmax.com/se-sv/Prod/PID-6001.aspx Tacksam för alla tips och ideér :)
 
Hej

Tittade lite på byggmax stomme och funderade lite på golvreglarna som är 45 x 95 det känns lite svagt.

Varför tittar du inte på http://www.byggbeskrivningar.se/ och tittar på enkelboden/enkelstugan.

Jag har byggt enkelstugan den minsta på 40kvm och det gick bra med lätta beskrivningar i foldern.

Jag gjorde sovloft på övervåningen och allrum med kök och stor duschkabin och toalett.

mvh

Buicksuper
 
Varför ska du krångla med att köpa två friggebodar och försöka bygga ihop dem till ett hus på 30m²? Det blir ju bara konstigt. Det är väl bättre att bygga en stomme på 30m² med en gång?
 
Tack, det såg ut som ett fint litet hus det där. Bra planerat men jag hittar ingen prisuppgift?
 
andersmc skrev:
Varför ska du krångla med att köpa två friggebodar och försöka bygga ihop dem till ett hus på 30m²? Det blir ju bara konstigt. Det är väl bättre att bygga en stomme på 30m² med en gång?
Ja det var ju smart men jag tänkte väl inte så långt, bara att det vore enkelt då jag skulle fått klara mått med en sån stomme. Jag är bara en glad amatör så jag blir bara tacksam när jag får tips.
 
Och helst vill jag undvika loftbyggnader
 
På byggbeskrivningar har dom att man kan ta fram en materialspecifikation - sen är det bara att räkna eller lämna in den till en bygghandel så räknar dom ut priset.

Jag har byggbilder på mitt fritidshus på :http://virkeobilar.blogspot.com/

Det är ju så att man måste bestämma lite när och hur man ska använda sitt fritidshus, sommar/höst/vinter/vår. Även hur mycket det får kosta - för hur man än gör så drar pengarna iväg.

Bygg gärna lite större direkt - kostar inte så mycket xtra -som det kostar att bygga ut.

Mvh
Buicksuper
 
Tack för ett intressant och mycket fint bygge. Ja, detta kommer ju bli som ett åretruntboende då det kommer byggas på en släktgårdoch användas just året om. Jag har ju det mesta klart för mig redan men just detta med planlösningen fastnade vi lite på. Nu satsar vi istället på 40m2 med två små sovrum. Börjar bygget i maj nästa år så vi har tid på oss iallafall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.