Hej,

Jag har precis installerat bergvärme och nu funderar jag på vad jag ska göra med min 7 år gamla oljepanna. Går det att sälja pannan, eller kan man kanske sälja delar av den, tex styrenheten eller brännaren? Jag har sett att det annonseras en hel del pannor, men jag undrar om det är någon som köper dem. Jag tror att man kan konvertera min panna till pellets om det skulle göra det enklare.

Jag vill helst inte skrota grejerna då jag tycker att det känns synd när de är i så gott skick, någon borde kunna ha glädje av dem.

Hur har ni andra gjort som gått över till bergvärme?

Om det inte går att sälja, var skrotar man en oljepanna?

/Johan
 
vi sålde vår brännare i alla fall :p
 
Johan73 skrev:
Går det att sälja pannan?
Det finns ju helt klart en del oljepannor till salu. En Nibe City tex som är en mycket vanlig och mycket bra oljepanna kan man hitta för ca 5000:- Har även sett de som begär närmare 20000:- för en dylik.
http://www.blocket.se/view/4890942.htm?caller=jkl_s&l=0&c=1&city=0

Frågan är ju attraktiv en sån är när man kan köpa den nya modellen för 18480 kronor... http://www.dinvvsbutik.se/product_info.php?cPath=15_1520&products_id=6210733

Det är ju bättre att få något för den än att bara ställa den åt sidan. Men som sagt. Jag tror att efterfrågan är något begränsad. Men om jag själv skulle byta oljepanna i ett hus som är för litet för några större energibesparande ingrepp skulle jag defenitivt kunna tänka mig en begagnad panna. Den som köper den gör förmodligen en bättre affär än den som säljer den. Detta råder ofta även bland andra ting. Typ bättre begagnade bilar osv...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.