Hej är det någon som vet vad som krävs eller gäller när man skall söka bygglov i Göteborg. Hur har ni gjort med godkännande från grannar vilka behöver skriva på ritningen? Har ni åkt runt själva och samlat på skrifter och sen åkt in med det för att få bygglov. Är det någon som har byggt i Lilleby som har några tipps att dela med sig hur har dom på stadsbyggnadskontoret varit att göra med?

//Jonas
 
Hej!
Jag har byggt i Björlanda. Vi behövde underskrifter från två grannar + kommunen (?) i och med att tomten låg utanför detaljplan. Det bra om man först får klart med SBK vilka grannar som skall ingå i godkännandet
Kort och gott fick grannarna kopior på alla bygglovsritningar och ett brev där de godkände all utformning utan ändringar enligt samma ritningar. De fick skriva under på samtliga papper så att det inte skulle bli tveksamheter vad de hade sett eller inte.
Kommunen godkände detta som "grannunderskrift" och vi fick jobbet gjort snabbare.

...sedan kom militären och stoppade alla byggen i hela Björlanda under ett års tid. :eek:
 
Tackar för tipset att kolla vilka som SBK anser vara grannar till tomten för att kunna kontakta dessa. Tog ni själva kontakt med grannarna eller lät ni SBK göra det med brevet?
 
I Härryda lämnar man allt till SBK och sedan skickar de ut pappren till berörda grannar!
 
anette_jonas skrev:
Tackar för tipset att kolla vilka som SBK anser vara grannar till tomten för att kunna kontakta dessa. Tog ni själva kontakt med grannarna eller lät ni SBK göra det med brevet?
Vi gjorde det själva eftersom vi ansåg det vara en trevligare väg att gå.
Den ena grannen är vår enda "riktiga" granne och det är ju personer man kommer träffa ofta. Dessutom de som skall godkänna mitt hus utformning. Bättre då att inleda en dialog för hamna rätt med en gång.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.