Med risk för att bli klassad som fullständigt obildad ställer jag ändå frågan... Vad är 'engelsk röd' för rödfärg. Sedan är det ju snudd på omöjligt att beskriva nyanser, men hur är den jämfört med t.ex faluröd? Mörkare eller ljusare?

Eller någon som har en bild på något 'engelskt rött' att länka till?
 
Engelsk röd är ganska lik falu ljus som är en ljusare/rödare variant av den "vanliga" faluröd. Jag tror att det sklijer lite i nyans mellan falu ljus och engelsk röd men enligt länkarna nedan gör det inte det. Jag har målat en del möbler med engelsk röd linoljefärg och det är en mycket trevlig, vilsam men samtidigt kraftfull kulör.

http://www.gysinge.nu/frames.aspx?sectionId=520

Här i den andra länken har de målat väggen med falu ljus och fönstret med engelsk röd och där ser man ju ingen skillnad.
http://www.gysinge.nu/frames.aspx?sectionId=520

http://www.gysinge.nu/frames.aspx?sectionId=520
EDIT: missade att samtliga länkar ovan bara går till förstasidan. klicka fram till engelsk röd linoljefärg istället så finns bilderna där!
 
Redigerat:
Tack för ditt försök men tyvärr pekar alla länkarna till samma ställe (Gysinges förstasida). Har du lust att berätta hur du klickat dig vidare?
 
Färgen på dörren på det här huset, skulle jag säga:

 
Ah jag såg inte att det blev samma länk!

Jag sökte på engelsk röd i sökfältet uppe till höger. Då får man fram olika länkar. välj en med engelsk röd linoljefärg. Längst till höger på sidan kommer det då upp små foton (det var dem jag tänkte länka till) om man klickar på LÄS MER... där hittar man info om färgen.

Annars håller jag med Marlene Eskilsson i inlägget ovan. Jag upplever att hennes bild väl beskriver kulören på engelsk röd, att den är mörkare än falu ljus eller faluröd. Men enligt Gysinges hemsida skulle det ju vara samma ungefär.
 
Redigerat:
Tackitack! :)
 
Finns det bara en röd kulör i England? :D

Tror nog att det finns många faktiskt. Den NCS som många av mina kunder uppfattar som engelsk röd är NCS S5040-Y80R. Dvs väldigt nära "Faluröd Röd". Kort och gott en röd kulör med ganska mycket brunt i.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.