Tja!

Tror detta hör till möbelsnickerier..
Gick förbi en affär en dag och såg en ganska fin lampa hänga där. Dock var priset på 1500:- inget som lockade så värst. Dessutom tyckte jag att den gick att göra bättre. Har för mig att den hette Plankan.

Så snidade jag ihop en ny planka i Pro Engineer http://d01.megashares.com/dl/c0514f2/ENGINEER_-_PLANKAN.pdf och knåpade tillsammans med lite Ikea prylar för att få ihop alla delar. Resulatat kan ses i länken här http://d01.megashares.com/dl/92e2131/plankan1.JPG .

Det som behövdes förutom en ekplanka, som är så liten att de flesta snickerier anser den spillbit och ger bort den, är två lampor. I mitt fall blev det två Ikea lampor med plastkupor (ja, de håller) vilket reducerar vikten ganska rejält. Tyvärr har de slutat sälja dessa, men det går säkert att hitta liknande och anpassa deras hål efter diametern på kupan.

Summering:
1. Muta till snickare för att göra själva ekplankan - 200:-
2. Två lampor á Ikea "nånting" - 200:-
3. Sladd, plugg och någon krok, säg 100:- då.

Summa: 500:- och en lampa betydligt mer välgjord än den för 1500:- (ja, jag har granskat originalet i efterhand).

Hoppas ni kan använda min fil för att göra en alldeles egen planka och gör ni det så posta gärna en bild!

-Daniel
 
Se där, tjusigt! Visst är det kul när man ser något och inser att man lätt kan svänga ihop samma sak själv med liten insats och till lägre kostnad -- och dessutom gör det!
 
Ja, jag får mycket idéer. Men det är tjejen som ser till att jag gör något av det till sist ;) Om hon själv gillar idén vill säga.

Det är första steget, övertyga henne :p
 
Förresten, i #3 ingår en liten aluminiumbit som jag fräste ut för att ordna med en hållare som håller sladdarna till plankan parallellt.

Men det kan jag beskriva mer på begäran, upphängningen löser man nog alltid själv på ett eller annat sätt.

//D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.