Byggt ett LB-hus svalan och är i stort sett nöjda frånsett små detaljer som kommer att rättas till. Under hela processen har vi önskat at bygga ett hus som kan målas med falurödfärg/slamfärg, delvis av praktiska skäl men också för att områdesbestämmelser säger det. Tidigt i processen har vi flera gånger frågat säljaren om deras grundfärg kan målas med falu-röd slamfärg och svaret har alltid varit att det inte var några problem.
Vi har till och med fått svar att representanter från falu-vapen varit på besök med just denna information. Därför är det beställt "grundmålat rött" men inte uttryckligen preciserat att det skall gå att måla med falurödfärg...

Tyvärr visar det sig nu att grund/transportgrundfärgen pinja-protect/alkyd inte går att måla med slamfärg :(

Tar gärna emot alla tänkbara råd om vart man vänder sig rent praktiskt, juridiskt och hur man kan gå tillväga. Vi har börjat med att meddela LB-hus att vi inte kan acceptera detta och att de får kommma med ett förslag till lösning eller kompensation.

Hur gör vi???
 
Hej!
Ja det är inte lätt när inte alla inblandade vet vad som gäller.
Det enda råd jag kan ge dig på färgsidan är att måla med Beckers Elit träfasadfärg som får en yta som är väldigt lik slamfärg. En helmatt oljefärg som är vattenburen. Kolla med närmsta butik.
Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.