Hej,

Vi ska bygga ett enplanshus med garage under (ingen koppling mellan garage och hus). Huset byggs i lösvirke och är på 117 kvm. Inga konstigheter, tre sovrum, 1 bad, 1 wc med dusch, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Huset finns norr om Göteborg och ström är draget in på tomten (fanns en sommarstuga där innan).

Har fått prisförslag på ca 1000 kr per kvm för elinstallation. Låter jätte mycket med 120 000 kr för en standard insatllation i huset. :confused:

Vad är normen och vad ska man tänka på?

Tacksam för svar! :)
 
1000kr / kvm låter som en ganska vettigt måttstock. Det var ungefär vad vi betalade på dubbla storleken. Inga konstigheter eller högteknologiska lösningar.
 
Det är ett rätt så normalt pris för eldragning.

Tänk på att dra ordentligt med el från början. Inte så att man inte behöver ha grendosor, men det är skönt att slippa skarvsladdar kors och tvärs därför att man glömt uttag någonstans. Fundera också över att få in nätverk, telefoni ev larm och TV-antenn i rör när elen dras också.
 
ok, så om vi får offerter runt 100 ' inkl moms så är det helt ok? Ska tänka till lite angående allt det där extra som är bra att dra samtidigt. Tackar!
 
Är dessa priser bara för materialet?
 
Nej, det är inkl elektriker som gör jobbet också.
 
Liten uppdatering. Jag har fått in tre offerter och de har hamnat på ca 100 000 inklusive garaget på 40 kvm. Eller ca 80 000 kr räknat endast på huset. Då har de offererat standrad lösningar. Har nu hittat en kille som kan göra båda garaget och huset för ca 60-70 000, plus att vi ska snacka om lite utebelysning och spottar utöver detta. Räknar med att hamna på ca 80' till slut.

Så vi kom ner en bra bit under de förstnämnda 1000 kr per kvm tillslut.
 
Kolla att han (eller firman) är behörig bara.

En kollega fick ett bra anbud för en mindre ombyggnad, visade sig att killen (enmansfirma) saknade behörighet.
 
Behörig med bra referenser dessutom. Antar att han kanske inte drar på med ockerpriser för material. Får kolla vilket material han använder kanske...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.