Vi hade i mitten av februari besiktning på vårt nybyggda hus, det upptäcktes då att de fogat med fel färg på fogen i badrummet. I protokollet påpekades detta och ett datum för när det skulle vara utrett (inte åtgärdat) sattes i protokollet. Än idag har det inte hänt något, vi har legat på hustillverkaren och även firman som kaklat flertalet gånger.

Är det acceptabelt att man ska behöva vänta så här länge? Borde detta ansetts vara ett större fel där det borde ha bedömts att vi skulle hålla inne en del av summan vid slutbetalning?

tacksam för lite synpunkter....
 
Entreprenören skall åtgärda besiktningsanmärkningar inom 2 arbetsmånader från slutbesiktnignen. Undantaget är om det är lägre leveranstid på det materialet som skall bytas, vilket det inte kan vara tal om i ert fall.

Självklart skall man inte betala 100% om man inte fått en 100% felfri produkt.
Garbo har som minimiintervall 5000 kr som kan innehållas oavsett hur bagatellartat felet är. Tanken är ju att man ska ha en peng kvar att anlita någon annan för att ågärda felet om den ursprungliga entreprenören inte färdigställer.
Att byta ut fogen i ett helt badrum är tidsödande och de känner väl inte för att lägga ner tid på något de redan fått betalt för..........
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.