Vi vill gärna måla om huset i en annan färg. Skicket är väl egentligen ganska så bra, men vi gillar helt enkelt inte färgen (orange och röd).
Först tänkte vi att vi skulle göra jobbet själva för att spara pengar, men sen när vi börjat läsa på så verkar det ju vara otroligt mycket arbete med tvätt, slipning osv, för att inte tala om att man bara kan måla i vissa väderlag och att panelen ska temperaturmätas... Då började vi fundera på att anlita någon firma för att måla istället. Vad tror ni? Sparar man mycket på att göra det själv, eller kan det vara värt att anlita folk nu när ROTavdraget finns?
 
Det kan nog vara värt att anlita målare nu när ROT-avdraget finns. Börja med att be om ett gäng offerter, sen kan ni ju fundera på om ni ska göra det själva eller leja bort det. Oftast berättar dom ju i offerterna vad som behöver göras för att det ska bli "tipp topp"
 
Instämmer med föregående talare. Om huset är i gott skick så är det bara att ta in ett antal offerter som sedan får avgöra om något företag ska måla eller om ni själva ska göra det.

Vi har själva slitit med vårt hus och det är nu äntligen färdigmålat - började förra året :). Hade själva tänkt att leja bort målningen men vid närmare inspektion insåg vi att det behövdes byta rätt så mycket panel på huset så då kändes det som att vi inte sparade så mycket tid på att inte måla själva när vi ändå skulle behöva snickra en hel del.
 
Hej!

Enfråga om ekonomi respektive hurnmkt tid man har att lägga ner på arbetet. Det ÄR jobbigt. TAR tid. Man kan också skräddarsy beställningen, exempelvis måla visa delar själv, elelr göra viss del av arbetet själv. Annars om pengarna finns är det bara att leja bort. ROT-avdraget möjliggör för de flesta att ha råd med att anlita hantverkare. Kan dock bli svårt att få tag i firma som har tid denna sommar....

Lycka till!

/R
 
Själv ska jag tilläggsisolera och sätta ny panel, dels för att slippa allt arbete som skrapning osv.. sam att det är smidigare att måla trä´t på backen eller inomhus, en vägg itaget.. :)
Dom pengarna målaren kostar, får man tilläggsisolering, panel + pengar över för...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.