Vi har köpt hus från -38 med eternitfasad som skall renoveras nu i sommar/höst. Vi kommer, bla med hjälp av svärfar som är snickare, byta ut samtliga fönster, plocka ned eterniten, tilläggsisolera i samband med det samt sätta upp träpanel istället.
På ena långsidan önskar vi sätta in ett nytt fönster för att få ökat ljusinsläpp, dvs där inget befintligt finns idag ;), och alltså såga upp ett hål i fasaden för detta.

Har sökt på nätet men ej hittat bra info om detta. Vad säger ni här på forumet - är det krångligt och onödigt svårt/dyrt eller genomförbart för den normalhändige? :rolleyes:
 
Eftersom svärfar är snickare så blir det nog väldigt lätt. Problemet är ju att frågan är väldigt svår att svara på då vi inte vet hur det ser ut i väggen med reglar och takstolar. Men det mesta brukar gå att lösa.
 
Näe detta är inget märkvärdigt för den med lite byggvana. Jag har nu gjort det många gånger här i huset och det tar cirka en dag från det att vi börjar ta hål tills dess att fönstret sitter där + tätt så att ingen springer in......
 
Hus från -38...då är det säkert plankväggar och ganska lätt att såga upp ett hål för fönster.
 
Glöm inte bygglov, det borde väl krävas eftersom det är ändring i fasaden?
 
Undrar hur många som faktiskt söker bygglov för att sätta in ett nytt fönster, jag skulle inte göra det iaf...

Se bara till att ha en bra tigersåg och bra blad så är det ingen match alls faktiskt!
 
Kom ihåg att stämpa upp bärande takstolar innan ni börjar fast det där kan din svärfar. Ska göra liknande men med flera fönster och bygglovet är inte inskickat ännu...
 
Tack för alla svar! Dessutom extra roligt när man får svar man vill ha ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.