Hej!

Vi håller som bäst på att renovera ett hus från 1850-talet. (www.ostragarden.blogspot.com) Vi skall nu beställa fönster och jag vill ha "kultur" fönster med fasta spröjs. Har tänkt mig 1+1 kopplade. Typ SP Villa fast med fasta spröjs... Är det någon som kan tipsa om någon bra tillverkare som uppfyller mina önskemål:confused:
 
  • Gilla
Vidi61
  • Laddar…
Vet inte hur viktigt ni tycker det är med fast spröjs i båda bågarna men vi hade samma problem och jag var fullkomligt övertygad om att man måste ha fast spröjs på både den invändiga och den utvändiga bågen. Nu blev det istället elitfönsters tradition 1+1 med fast spröjs i ytterbågen. Och vi är jättenöjda. Bra pris och vi fick dem trärena eftersom vi ville måla dem med linoljefärg.

trodde att jag skulle störa mig på att det inte fanns spröjs på innerbågen men jag tänker aldrig på det. Och de har profilerad spröjs på insidan vilket gör mycket för hur det upplevs.

Kolla på bloggen så finns där bilder på hur det blev. här från insidan:
http://ekenasgard.wordpress.com/2009/05/25/lite-smafix-i-badrummet/

Och här en bild på hur det ser ut utvändigt. På den tredje bilden är fönstret längst till höger bytt men inget runt om är klart så det ser lite konstigt ut.
http://ekenasgard.wordpress.com/2009/05/22/lite-historia/
 
Jag får väl meddela att det tillslut blev RM-fönster. 1+1 med energiglas och U-värde på 1,9. Fast spröjs i yttre glaset.

21 st 11x13, 2 st 10x12, 1st 6x13 samt en fönsterdörr 12x20 helglasad.

108 000 kronor landade det på!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.