Har satt några idegranar på norrsidan av vårt hus men de trilskas.
En satte vi förra året. Tre har vi satt i vår.

Den första blev brun och tappade barr i riklig omfattning. Detta verkar ha upphört nu men den ser riktigt klen ut. De nya vi satt i år verkar dessvärre gå samma väg. Foto på en av dessa bifogas.

Runtomkring växer funkia, nån pion och diverse ormbunkar och dessa verkar trivas bra. Växterna har morgonsol till kl 9 sommartid+ nån skvätt eftermiddagssol.

Tips? Vad är galet?

mvh

Mattias
 
  • Ful idegran.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Har du hund?
 
Nix. Ingen vovve
 
Varför jag frågar är för att taxus är mycket känslig för hundkiss och den kan lägga av med samma bruna resultat bara efter ett par benlyft (av även besökares hund).

Solmässigt sett borde taxusen klara placeringen. Grävde du ordentligt? Kan det vara något fel på jorden? Eller har du gött gräsmattan och råkat slänga in alltför kraftig gödning på plantorna? Har området varit utsatt för stark torka?

Det finns många orsaker till att du fått detta resultat men ge inte upp! Börja med att luka ordentligt runt buskarna - ogräs och gräs ska hållas borta minst en halvmeter för att underlätta för buskarna att komma igång.
 
Blir de utsatta för mycket sol på våren? Jag skulle prova med skuggväv nästa år och kolla så de får tillräckligt med vatten, särskilt på hösten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.