Funderar på att köpa en lägenhet byggd 2007. På visningen upptäcktes att golvbrunnen i duschen är för lågt monterad. Kaklet sticker upp ca 3-5 mm och man har kletat silikon i kanten runt för att försöka jämna till det. Detta betyder: vassa kanter, klet med silikon runt och på själva brunnen samt hur påverkar det avrinningen av vatten egentligen?

Då vi frågade sade mäklaren att det ska göras en tvåårsbesiktning av lägenheten under året. Vad gäller när man inte är första köparen som i detta fall? Är det någon skillnad eller ska felet åtgärdas av entreprenören?
 
Det är i juridisk mening en besiktning mellan beställaren och entreprenören. I ert fall är det troligen brf:en som är beställare (man brukar göra så när man bygger i egen regi) alternativt är det ett bolag som i sin tur sålt fastigheten till brf:en efter slutförd entreprenad.

Hur som helst så ska vi vara noga att påpeka felet för besiktningmannen, och se till att det kommer med i protokollet.

Dock fattar jag inte vad dom har gjort eftersom det är plattsättaren som sätter ramen, och den sätts i samband med att man lägger klinker. Detta borde alltså inte kunna hända.... I springan mellan brunnens ram och klinkerplattan lägger man klinker-fog.
 
Frågan är om detta är gjort vid nybygget, eller om innehavaren kanske köpt bostadsrättrn utan klinker tillvalet och sedan gjort eller låtit utföra det senare.

Oavsett så tror jag inte att detta är något som enkelt och självklaret blir löst i samband med garantibesoktningen. Att driva saken mot byggaren blir också svårt efterssom du måste driva det via bostadsrättsföreningen.
 
Det gäller att bostadsrättsförsäkringen anlitar en besiktningsman och kallar entreprenören till en 2-års besiktning eftersom det är föreningen som är byggherre.
Viktigt är dock att det inte gått två år sedan godkänd slutbesiktning.
Vad som skall åtgärdas i just din lägenhet framgår då av besiktningsprotokollet.
Stöt på styrelsen omedelbart så att de får gjort en besiktning!!!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.