Hej, undrar vad det är som gäller, i vintras fick vi in en massa vatten i den nybyggda delen av huset (30 kubik)... säljaren hade en dolda fel försäkring via anticimex och de kan/vill inte hjälpa oss att hitta orsaken till vatteninrinningen (om vi tar reda på orsaken och det går under anticimex försäkring så hjälper dom oss och självrisken är 22.000:)

Vi har varit i kontakt med entreprenaden till utbyggnaden men den firman som gjort utbyggnaden finns inte mer, men han är beredd att betala halva självrisken...lurigt...

Vad kan vi göra? Vad finns det mer för lagar att tillgå?
 
Ditt inlägg är inte direkt kristallklart.
Vilka har sagt vad t ex? Det går inte att säga något om man inte vet vilka parterna är här och vem som säger vad.

Om jag inte är helt ute och cyklar nu så bör du kontakta ditt försäkringsbolag och följa det de säger. Det är de som du har avtal med och de bör förhoppningsvis informera dig om hur saker skall gå till.

/Kent
 
Anticimex kan inte hjälpa oss förrän vi vet orsaken till att det kommer in så mycket vatten (30 kubik i ett område som är 80 kvm) den delen är tillbyggd 2002/2003 vi köpte huset 2005. Säljaren hade en anticimex-säljarförsäkring.

Det här går inte på något försäkringsbolag eftersom det är vatten som kommer utifrån.

Det är inte vi som har byggt ut huset...
 
OM detta räknas som ett dolt fel och OM detta inte går på försäkringen. Så är er motpart inte firman som gjorde entrepenaden, det är säljaren som är er motpart.

Men frågan är då, är detta ett dolt fel. Har ni undersökt dräneringen innan ni köpte huset, frågade ni om dränering gjordes, hur den gjordes och undersökte att den (så långt det är möjligt) inte är igensatt osv?
 
Nej, tyvärr frågade vi inte något om dräneringen, vi antog att allt är/var rätt gjort eftersom det är så pass nytt (de förra ägarna byggde ut huset 80 kvm år 02-03 och vi köpte huset -05. Och de förra ägarna sa att allt är gjort på entreprenad.

Det vi tänker undersöka är om de har kopplat på den nya dräneringen på den gamla som är över 20 år....det är det ingen som vet (de förra ägaren vill inte ha någon kontakt med oss och entreprenaden kommer inte ihåg....)

Det är bara i den nya delen av huset som det sipprar in, men den andra delen har ju också blivit fuktigt (finns en hög tröskel mellan det gamla och det nya huset) eftersom vattnet var högre upp än tröskeln.
 
Bara en konstig fråga från en som inte förstår? Kom dessa 30 kubik in på grund av en dårlig hus dräning vid 1 tillfälle?
I så fall måste det ju ha regnat väldigt väldigt mycket eller så är det ett väldigt högt grundvatten..
 
Vem har mätt upp mängden vatten? Under hur lång tid har det vattnet sipprat in? Var har det sipprat in? Något särskilt i väder, vind eller andra förhållanden när vatten sipprar in?

Det handlar ju om något som borde bli 35-40cm vattendjup på en yta av 80m2, och det vattnet kan ju inte bara komma av sig självt vid ett enstaka tillfällen genom väggen.

Är hus och grund i övrigt besiktade och kontrollerade efter detta syndafall? Så mycket vatten kan underminera huset så att det stjälper eller spricker mitt itu?

Vad säger hantverkare och andra sakkunniga som sett eländet?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.