Hej,
Jag har sökt lite överallt på detta tema men hittar inga bra recensioner angående uppgiften bullernivå.

Jag är medveten att manuella är de allra tystaste alternativ men jag är lat.

Min lösning kommer att vara Batteri/el-driven men är det någon här som har någon erfarenhet avseende Flymo svävare kontra övriga lösning. Låter det mer eller mindre med denna blåskudde?

Annars kan jag tänka mig en sådan 43Li från Bosch.

Med vänliga hälsningar från västkusten
 
RoTe
Batteriklippare helt klart! Dagens litiumklippare måste vara rena drömmen. Min mor har kört samma batteriklippare sen 1994 och det blir aldrig mera någon förbränningsmotor där inte.
 
Jag har en Bosch Rotak 43li och jag vill inte påstå att den är knäpptyst. Visst, man går inte med kåpor och den stör inte men den hörs. Senast idag hörde jag någon parkgummas Klippo med förbränningsmotor och jag vill nog påstå att max lät lika mycket som Rotaken. Dock är det fint att slippa avgaser, bensin och annat strul.
 
Sesam skrev:
...Jag är medveten att manuella är de allra tystaste alternativ men jag är lat....
Ditt Kinderegg:

Automower_220_AC_H310-0315_large.jpg

;)
 
jag proppade in glasull i ljuddämparen på en gammal bensindriven gräsklippare och nu låter den betydligt mjukare....
 
Håller med om att Rotak låter betydligt mer än väntat. Vår är den sladdanslutna varianten. Min kära moder kör nån gammal Flymo eller liknande (den är i alla fall orange), också sladdare. Den låter något mindre än vår Bosch.

När det gäller den där med luftkudde har jag alltid undrat hur det kan funka. Det känns som att gräset borde blåsas neråt och då inte bli klippt eftersom det ligger ner när man kör över det . Eller blåser den bara i en ring runt om eller vad? :confused:
 
Jag hör inte min gräsklippare alls:

20050919155840.jpg

Fast jag misstänker att det inte var en sådan lösning du var ute efter. Annars är kombinationen oslagbar. Ljudlös gräsklippare med inbyggd radio.
 
MathiasS skrev:
Jag hör inte min gräsklippare alls:

[bild]

Fast jag misstänker att det inte var en sådan lösning du var ute efter. Annars är kombinationen oslagbar. Ljudlös gräsklippare med inbyggd radio.
Har precis samma kombo, skönt att gå och klippa till Bandit. Frugan har kastat leksaker på mig för man hör inte ett smack med kåporna på.:D
 
Jo, jag söker runtomkring. Folk tycker generellt att de låter mindre, hittade ett antal reviews på en äldre modell.

http://www.ciao.co.uk/Reviews/Flymo_Compact_300_Lawn_Mower__5314179

Jag tänkte köpa en flymo snart och bilda min egen uppfattning.
Jo angående hörlurar, jovisst, men meningen är att skona mig själv och grannar.
 
Har du liten tomt så är gardenas batteridrivna cylinderklippare (380 AC) kanon ljudmässigt. Den har kanske lite väl smal vals i förhållande till totalbredden, men den "buggen" kan jag leva med.

Edit. Gardena har uppdaterat sin maskin till LI-batterier:
http://www.gardena.se/catalog/?art_nr=4025
 
kul, den visste jag inget om. Jag ska läsa om den lite och om den är verkligen vad den lovar, kommer den hem till helgen:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.