Status
Inte öppen för fler kommentarer.
W
Hörde med säljaren idag om vem som gjorde installationen, givetvis inte dom och dom hade inte en aning, förklarade hur det låg till och hur det såg ut och om det gick å lösa på nåt sätt, och att det där inte ens skulle ha gått att se (dolt fel dvs), det var visst förra ägaren, dom slog ifrån sig allt.. suck..
Dom hade inte rört nåt som hade med elen att göra.. undantag från vissa saker, som det inte har varit felkopplat.

vad gör man?:(
Vi gjorde förvisso ingen elbesiktning innan köp
 
Redigerat av moderator:
Du får nog svårt att komma vidare i detta ärende eftersom säljarna inte har gjort något eller inte erkänner att de gjort något med elen. Frågan är hur du ska kunna bevisa motsatsen.
 
W
som att man får bita i det sura äpplet, fast förhoppningsvis kanske det inte blir nån dyr historia.. det visar sig imorgon..
 
Varesig säljaren har gjort något eller ej så är den personen ansvarig för eventuella dolda fel som finns, de i sin tur får gå på sin säljare om de vill driva det vidare.

Men då ni inte gjorde en elbesiktning när ni köpte huset och några av felen (säkert) hade upptäckts vid en sådan besiktning så blir det svårt för er att vinna i en domstol.
Antingen så försöker ni "skrämma" säljaren till att betala genom att ni låter en advokat skicka papper till dem med att ni tänker dra det inför domstol men ni kan tänka er en snabb förlikning, eller så får det bli en "dyr" läxa som ni har med er till nästa husköp.

- M
 
W
jo det är sant vi får väl kanske skylla oss själva lite, vi får se imorgon, det kanske inte blir så farligt och kanske har man blåst upp det mer än vad det är:surprised:
Men så är det väl som husägare det blir lite överaskningar ibland ;)
 
Redigerat av moderator:
Vad är preskiberingstiden på att hempula el ?
 
W
Ja du, vet i tusan, svårare är väl å bevisa vem det är som har gjort det.. men men blir det inga större bekymmer så gör vi inte så mycket åt det...blir bara en segdragen process verkar det som, som jag har fått läsa...
 
Wikipedia säger:
Fem års preskriptionstid, för brott med straff ≤ 2 år,
 
W
dra iväg lite:cool:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.