I samband med att vi sökte bygglov för vårt hus så fick vi tomtkarta för att kunna göra en situationsplan över husets placering på tomten. Denna tomtkarta fick vi från kommunen. Vår tomt är en skogstomt och vi har behållit mycket av växtligheten för att vi inte vill ha en massa gräsmatta. Vi tog oss dock ut i "skogen" och hittade två tomtgränspinnar som vi tyckte stämde bra med tomtkartan. Vi ritade sedan in huset utifrån denna och bygglovet gick igenom.

Nu står vi i färd att söka bygglov för vårt garage och när vi börjar titta på placeringen så hittar vi ytterligare en tomtgränspinne och vad vi förstår så borde den vara den som gäller för vår tomt om man tittar på den tomt som är ovanför vår. Vi valde därför att spänna lina mellan de tomtgränser vi nu tror gäller och då blir tomten en helt annan än den vi hade som underlag för bygglovet. Husets placering är inget problem eftersom det ligger rätt mitt på tomten, men garagets placering blir svår att få till.

Det jag undrar över är hur man ska tänka. Ska man gå efter kartan som kommunen faktiskt gett oss för att vi ska använda eller måste man söka utifrån det vi tror är rätt. Man tycker ju att de kartor som kommunen har borde vara utifrån lantmäteriets info eller? Blir helt förvirrad. Fråga gärna om ni undrar över något. Tacksam för alla tips och råd!
 
Kommunens karta är säkert rätt, men har dom gjort fel så får ju dom stå för det. Beställ en karta från Lantmäteriet så får ni klara besked.

Vad beträffar det nya röret så kan det betyda ungfär vad som helst. Det kan tex mycket väl tillhöra grannens tomt eller vara felsatt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.