Hej! Vi har varit och kollat på en liten gård där det är meningen att vi ska kunna ha hästar.
Huset såg vädigt bra ut på bilderna i annonsen och utgångspriset var på 1,1 miljon. Det är 3 ha skog (nyplanterad) och 4 ha åker mark.
Men när vi kom in i huset så luktar det rök.. Dom har rökat inne! Vilket vi inte kan tänka oss att bo i. Så då blir det en ganska omfattande renovering inne, alla tak måste målas, tapeter måste rivas, målas och sen tapetsera på nytt. Golv måste bytas! Vilket kommer att dra iväg lite i kostnad.
Men vi gillar verkligen huset och stället för övrigt.

Så vår fundering är nu, hur lågt pris kan man bjuda för huset??

Det är en intresent till vad vi vet och inga bud är lagda!
 
Konstig fråga. Bjud det du tycker det är värt, eller något under det. En krona och uppåt... :rolleyes:
 
Rök kan saneras effektivt, det är ingen anledning att renovera. Kolla med saneringsföretag för prisuppgift.
 
Man kan bjuda bara lite mer än vad den som bjuder näst mest bjuder, så är saken biff sedan.

Att sanera ett helt hus från rök kostar en hel del pengar hur man än gör. Om de fortfarande bor i huset kan du räkna med att väldigt mycket doft försvinner när deras kläder, möbler, mattor, gardiner etc försvinner ur huset, och man flyttstädar. Är det inte väldigt inrökt, eller om man är allergiker, så skulle jag fundera en gång till.
 
Man brukar ju måla och tapetsera om när man flyttar in i ett gammalt hus så den kostnaden är något dom flesta räknar med. Ett extra utgift blir kanske ett par burkar spärrfärg ....
Det är så mycket annat som kan vara fel ....och kosta betydligt mer att åtgärda...
gaia
 
tips från en som gått bet på många smågårdar.

håller med gaia det mesta ni har nämnt är säker som man kan klassa som "flytta in" grejer ändå. kolla upp de RIKTIGT dyra sakerna först istället.. jag kan känna att om ni ser er blinda på sånna små saker så är ni inte riktigt beredda på vad det innebär med att äga en gård.

tex
hästgård -> fyller stall och utrymmen de krav som gäller för "eu- och djurskyddskraven"
vilket skick är betesmarkerna hur mycket eu-stöd kan ni få ut? finns det stödrätter?

gård- då har ni troligen enskilt vatten, vad är vattenkvaliten på det?
om huset ligger bland jordbruksmark är det risk för infiltration av bakterier i dricksvattnet om brunnen inte är tillräckligt djupt grävd. samt om det är grusåsar då är det troligtvis hög risk för mark-radon in i huset. radon sanering - Dyrt

sedan med själva huset - hur ser taket ut? hur är eventuell grund? dränering av grunden? är vvs utbytt? vilket värmesystem? hur ser murstocken ut? om det är enskilt avlopp håller trekammarbrunnen tätt så att den inte läcker? är elen utbytt? om det är en gammal kåk är det risk för att de har gjort det underbara med att "tillläggsisolera" under 70-80-90 talet vilket gjort att de har spärrat in en massa fukt i en gammal fin kåk.

det jag vill säga är att de har rökat inne bör vara ert minsta problem

mvh
Pelle
lycka till!
 
du ska inte skämmas att lägga ett lågt bud när det är inrökt. jag köpte en lägenhet som var inrökt för typ 8 år sedan, målade denna med en oljebaserad färg som kallades för häftgrund både väggar och tak sedan vanlig färg och tapeter uppepå. lägenheten luktade som nytt efter detta..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.