vi har ett hus från smålandsvillan som kommer i höst, men fick nu avslag på bygglovet. har en bergknalle på tomten vi måste ta hänsyn till- blir nog dyrt att spränga så vi funderar på att byta tomt till en tomt två tomter bort, ser likadan ut fast utan berg. isåfall kan vi lägga huset exakt som vi vill ha det- valde tomt i vintras när det låg snö och trodde inte bergknallen var så stor som den var :(

vad tror ni detta kommer kosta för oss????
vår säljare på smålandsvillan har planerat allting utifrån denna tomten vi har nu, vi har beställt nybyggnadskarta och olika företag har åkt dit för att göra kostnadsförslag på schaktning och grund. vi har dock inte köpt tomten än, bara reserverat!!
men vad tror ni det ändå skulle kosta oss om vi byter tomt- tror ni säljaren på smålandsvillan tar betalt för extratimmar för extraarbete på denna tomten, då vi nu ska ha en annan tomt helt plötsligt, och tar företagen betalt för att åka ut och göra sina kostnadsförslag??? eller blir det bara en kostnad för ny nybyggnadskarta tror ni????
 
Det där är en frågeställning som nog bara Smålandsvillan kan svara på.

Jag blir mest häpen över att man köper huset innan man har tomt och bygglov klart. Känns lite som att ni börjat i fel ände. Jag gissar att det är en provisionskåt säljare som stressat dit era namnteckningar på huskontraktet innan det var klart med det andra? Ur det perspektivet tycker jag att Smålandsvillan nog inte har något annat val än att ordna med tomtbyte utan att det kostar er särskilt många kronor.
 
iofs vet vi hur vi skulle få bygglovet beviljat, flytta carporten 1.5 meter in från gatan. isåfall blir det beviljat.
men isåfall måste vi även flytta in hela huset längre, och då blir det inte mycket tomt kvar på baksidan :(
på en annan tomt kan vi lägga huset på ett annat sätt, med huset längs vägen, så vi får en mycket större baksida...
 
Känns som det kan bli dyra 1½ meter.
 
Bry er inte så mycket om baksidan....Ni vet väl att det är insidan som räknas:)::rolleyes:

Mvh
 
frågan är mest, tror ni det går att byta tomt? till en annan tomt på samma område, som ser likadan ut i stort sett fast utan bergknallen där vi vill att vårt hus ska stå.
vad kan det bli för merkostnad; ny nybyggnadskarta då förstås. men mer än det? vi har inte betalt vår tomt, bara reserverat.
kommer säljaren ta betalt för jobbet han gjort (planering, offertar från företag osv) på tomten vi har nu så vi får betala saftigt för bytet tror ni?
 
Svaret får ni när ni pratar med smålandsvillan, det du får här är mest spekulationer.

Men du kan garanterat utgå från att om det innebär betydande merarbete för smålandsvillan (eller vilket annat företag som helst), och det antar jag att det är, så får ni betala det på ett eller annat sätt. I bästa fall är er säljare ärlig och talar om vad en sådan idé kostar, i värsta fall smygs det in kostnader på andra ställen med bättre eller sämre förklaringar. Men betala får ni göra.

Ska man vara lite ironisk så var det ju tur att ni kom på att ni vill ha en annan tomt innan huset var byggt i alla fall ;)
 
Borde väl inte kosta något mer än nybyggnadskartan. Om samma moduler ska till en annan tomt spelar mindre roll. Grunden vet man ju aldrig vad den kostar ändå förrens grävaren sätter ner skopan i marken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.