Så vad har ni för tips på ett snyggt träd som klarar av att stå i en kruka på en altan?.
Hörde att olivträd kan vara ett alternativ.., finns det olika?.

Tack, tack..
 
Många träd fungera bra i kruka på sommaren som t.ex. oliv men då måste du ta in det påvintern. Skall det stå ute hela året?
 
Finns det träd som klarar att stå över vintern?..
 
Det beror helt och hållet på vilken zon du befinner dig i samt balkongens väderstreck och ev utsatthet för vind/hav etc.
 
yonna skrev:
Det beror helt och hållet på vilken zon du befinner dig i samt balkongens väderstreck och ev utsatthet för vind/hav etc.

Hehe ok.

Mälardalen, Villa alltså rätt öppet, Sol mellan 7-19....
 
Varför träd i kruka? Kan du inte plantera den i marken? Man använder krukor när man verkligen inte har annat val. Det har man oftast inte i en lägenhet men du har ju din tomtmark att disponera , verkar det som ....

Mina funderingar om blomkrukor......
När man bara haft erfarenhet av balkonglådor och krukor så brukar det hänga med när man flyttar till en villa med tomt . Har själv varit där :). Nu, rik på erfarenheter, tycker jag inte det är så lyckat att ha en gäng med krukor spridda runt huset som man ska vattna med en kanna under sommaren. På det sätt är det lätt hänt att man blir trött på trädgårdssyslor ....behöver ordna passning när man ska bort en vecka .... sörjer en torkat mumie där man glömt vattna ....definitivt inget för en som vill hellre njuta av naturen än ta hand om den :).

Man kan göra ett håll i terassgolvet ( ta upp några plattor, såga ett hål ) och ordna en ordentlig planteringsställe så trädet får plats för rötter och du slipper känna altför stor "bevattningsansvar ".
No ja... ska växten stå i krukan så får krukan vara stor och tung. Stor för att rymma rötsystem och minska vattenavdunstning när solen gasar på. Små krukor torkar mycket snabbt. Tung för att inte välta när det blåser och krukväxten har lövvolym som en segel.
Inget tar bort trädgårdsintresse så effektivt som ständiga misslyckanden :).
Försök att undvika dom . Följ yonnas kloka råd från annan tråd - plantera i första hand inhemska "säkra kort" som trivs i ditt område.
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.