Någon mer som planerar att bygga uppe vid prästgår'n i Grebo?
 
Nehe vi får väl bo ensamma där då ;)
 
Jo vi ska göra det. Vi håller just på att bestämma oss för en leverantör. Vi har tomt 17. Var ska ni bygga?
Mats & Susanna
 
Kul :)

Det var framförallt ägaren till tomt 17 som jag hoppades få komma i kontakt med. Jag och sambo (snart fru) ska bygga på tomt 18 nedanför. Du kanske har sett jordhögarna efter den arkeologiska utgrävningen? När vi pratade om att bygga var det tomt 17 som vi helst ville ha före tomt 18 förutom de tre på stupet. Tomt 17 var ju tyvärr reserverad ;) och tomterna på stupet ansåg vi skulle bli för mycket jobb med och för lite tomt. Tyvärr var det arkeologiska utgrävningar på tomt 18 men inga andra tomter var aktuella. Nu har vi iaf köpt tomt 18, träffade Håkan på banken förra måndagen :)

Vi är 33 resp. 28 år.

Markus & Karin
 
Bygglovet blev beviljat förra veckan så nu är vi ett steg närmare :)
 
Vi har ännu ett tag kvar till bygglov. Vi håller på att ta in offerter från några leverantörer men hoppas komma igång med byggandet så snart som möjligt. Det har tagit lite längre tid än vi hade hoppats på :(
Vi är 39 resp 34 och har en son på snart 6 månader.
/Mats & Susanna
 
Undrade vart du tagit vägen, var så tyst ett tag ;)

Jo det tar ett tag att få fram ett hus man är nöjd med. Så mycket bättre och lättare om allt blir bra från början. När ni väl bestämt er tar det inte så lång tid att få bygglov. Vårt bygglov blev klart på en dag och det var inte så noga med kulörer. Vi skrev vit fasad och grått tak och det var fullt tillräckligt. Vi håller nu på för fullt att ta in offerter på platta, stomme, tak, montering och kök mm. Har förhoppningar på att kunna resa stomme och få ett tätt hus efter semestern att leka i under hösten. Det kliar i fingrarna på att få sätta igång.

Vi kommer nog behöva bygga en stödmur mot vägen ovanför då vår tomt ligger lite lågt men er tomt ligger nog högre så det behövs nog inte där. Förmodligen måste det bli en mur mot övre delen av er tomt men det är ju inte akuellt än på ett tag så det kan vi kolla på senare.

Klarar ni er från avloppspump? Er tomt ligger ju högst på den gatan så det borde ni slippa.

Markus & Karin
 
Då var lägenheten såld iaf. Fick väl inte riktigt vad vi tänkt oss men det gick med vinst iaf.

Ska börja träffa byggare nu framöver så får vi se när vi kommer igång.
 
Såg att ni planerat lite med husplaceringen. Smart idé att pinna upp och dra snöre så vi gjorde likadant. Har du vägarna förbi så ser du hur vi har tänkt oss. Carport och förråd göms uppe i gräset.
 
Redigerat:
Hej!

Råkade komma in på er tråd. Du vet väl att du kan skicka ett privat meddelande till din blivande granne genom att klicka på hans namn här i tråden. Kanske större chans att få svar då?

Lycka till med bygget!
 
Jo men lika bra att hålla allt här. Han har ju inte varit inne sedan början av april men tittar in då och då. Blir nog mer från båda när byggena är igång. Sedan blir det mun-till-öramess ;)
 
Vi var förbi igår och flyttade lite på våra pinnar några meter närmare gångvägen och såg att ni också hade "satt ut" huset.
Vi har nu bestämt oss för ett enplanshus (delvis egenritat) från Fiskarhedenvillan på drygt 160 kvm.
Avloppspump har vi inte diskuterat ännu. Var det kommunen som tog upp detta eller upptäckte ni det själva? Vi hoppas komma igång efter semestern någon gång.
 
Nä det var säljaren som påpekade att vår tom ligger lägre än gatan och att vi behövde det. Har det inte nämnts för er så borde det vara grönt. Bygssamrådsmöte på torsdag men jag kan tyvärr inte närvara jag är på Sweden Rock Festival då.

Hoppas själva ha plattan klar till efter semestern så vi lär väl höras då.
 
500 kvadrat meterhögt gräs nedslaget med lie ;)
 
Bygganmälan klar. Inväntar bara styggelseförsäkringen. Utsättning sker på tisdag av oss själva ihop med byggaren och markentreprenören. Första spadtaget i början av juli :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.