Z
Vi fick höra att det är dyrare att bygga högt till tak när man bygger i lösvirke. De sade något om att det är mer pill och därmed blir större arbetskostnad. Stämmer detta?

Sedan undrar jag hur det blir med ljudnivån när man har högt till tak (max 3,70) och ett par väldigt gapiga små barn? Erfarenheter?
 
Det blir dyrare därför att det går åt mer material, men också för att det mesta måste skarvas eller beräknas på annat sätt. Gipsskivor brukar finnas i mått upp till 2.70, sedan måste de skarvas vilket innebär att mäta, kapa och skruva på höjder där det krävs stege. Det tar en hel del extratid. Även när det skall spacklas, målas och tapetseras så ställer en högre takhöjd till med en del tidsspillande.

Vad gäller barn och ljudnivå så tror jag inte att det spelar någon roll med takhöjden om man kan dämpa ekon och liknande på ett bra sätt.
 
Finns iofs längre gipsskivor än så, men problemet är att byggarbetarna inte får arbeta gipsskivor som överstiger en viss längd av arbetsmiljöskäl.

Det är självklart att det är dyrare att bygga med högre takhöjd i och med att man bygger mer hus. I annat fall skulle man ju likaväl dra ut huset åt andra hållet och bygga större fast bara betala för ett mindre hus. Smart, men så fungerar det givetvis inte, allt kostar både på längden och tvären.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.