Om man köper en nyproducerad lägenhet, är det någon som vet vad man kan vänta sig om man hittar defekter exempelvis repor i golvet? Det rimliga måste väl i så fall vara ekonomisk kompensation eller byte av golv? Ett slipat golv är knappast en lösning eftersom lägenheten i så fall måste betraktas som renoverad och ej längre ny. Det en rimliga måste väl vara nytt golv alt. ekonomisk kompensation?

Någon insatt får gärna förklara vad man kan ställa för krav på byggherren.
 
Tag kontakt med styrelsen. Det är bostadsrättsföreningen som äger hus, och som kan rikta anspråk på byggherren. Med stor sannolikhet är ditt golv inte den enda anmärkningen man har, så det kan vara bättre att de kör det "i klump".
 
I det här fallet är styrelsen och byggherren samma personer. Föreningen är så pass ny så dom har inte lämnat över än.

Jag har pratat med företaget och dom skulle återkomma (= vilket innebär att jag får ringa dem om någon dag antar jag). Men funderar mest över vad en skälig ersättning skulle vara?

/lödarn
 
I de flesta fall så tillåter konsumentlagen (heter den så?) att säljaren reparerar eventuell skada på levererat gods, oavsett om godset/varan är helt nytt.
 
Bilder?

Om det är en bostadsrätt lär väl inte eventuella pengar komma från någon annanstans än medlemmarnas fickor.

/ATW
 
Nanny Fine
Du borde har fått göra en slutbesiktning ihop med byggherre m.fl. Då ska alla defekter hittas och rapport ska skrivas över vad som ska åtgärdas, av vem och när det ska vara klart. Har du gjort den och inte anmärkt på felen har du nog inte mycket att komma med, tror jag.
 
Jag har en bild på reporna som jag bifogat. Uppskattningsvis är dem mellan 7-8 cm långa. Jag tror inte slutbesiktningen har varit ännu, kommer inte riktigt ihåg vad mäklaren sade. Det tänker jag kolla upp.

Tack för alla svar.

/Mats
 
  • DSC00064.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag har svårt att se att du kan kräva entreprenören att åtgärda.
Det hela bör gå genom föreningen eftersom du har köpt en lägenhet, inte en entreprenad. Däremot är föreningen beställare av entreprenaden. Gjordes det ingen slutbesiktning och upptäcktes inte reporna då?
Att komma med nyupptäckta repor i parketten efter inflyttning brukar gå sämre att få åtgärdade.

Du ska altså ansätta din styrelse om att få åtgärdat felen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.