Hur fick ni tag i er tomt?Genom husföretaget, kommun eller privat. I vår kommun har inte några husföretag nån bra tomt och vi är långt bak i kommuns tomtkö också. Så vårt hopp är väl att hitta en tomt själva, men var gör man det. Snälla hjälp, hr ni något tips var man kan leta tomt.
 
Har du provat på www.hemnet.se eller www.bovision.se? Där brukar mäklare lägga ut de tomter som finns till försäljning.

Det är svårt att hitta tomter i många kommuner. Där jag bor (Malmö) brukar det dock "rassla till" i tomtkön lite då och då, och kan man tänka sig tomt lite var stans är det inte kört även om man stått liten tid i kö.

Lycka till!

/Lena
 
Privata tomter kan även finnas på blocket.
Eller sätt ut en annons om att önska köpa en tomt där ni nu vill bygga.
Annars som den ovanför svarade hemnet eller bovision. Lycka till :)
 
Att ja inte tänkt på det då........... :) Klart att man kan annonsera i tidningar eller på t ex blocket. Letat på hemnet och bovision är väl det enda jag gör och har gjort i månader tillbaka.

Tack för tipsen!

Har ni fler tips så skriv................
 
Det allra bästa sättet är nog att just annonsera eller se dig om i din vänskapskrets. Det finns ju egentligen gott om tomter både här och där men många gånger är det en privatperson som vägrar sälja till husleverantörer för de är rädda för "exploateringen". Då känns det bättre att sälja en tomt till en familj där man iaf vet vem man säljer till. Helt klart värt ett försök!!

Lycka till!
 
Hej

Ett bra tips är att gå upp till din kommun och be att få en fastighets och tomtkarta(tror jag det hette) över det området ni är intresserade av. På kartorna är alla tomter utritade och du ser om det finns hus på dem eller ej. Sen ber du kommunen kolla i sitt register om vem som äger tomten och sen slår du dem en pling och säger att du är intressserad av att köpa deras tomt och hoppas på det bästa.

Lycka till!!
 
Fastighetsmäklare har också tomter till försäljning.
 
Vi gjorde nästan som "Fredd o Malin" säger, förutom att vi åkte runt i områden där vi var intresserad att bo och tog några adresser där det antingen såg ut som en tomt eller var nån som bodde som hade stor tomt. Sen ringde vi lantmäteriet och fick reda på vilka som ägde tomterna och sen var det bara att ringa och fråga om de var sugna att sälja och tjäna lite pengar........

Lycka till

mvh
D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.