Hej!

Ett hus 170 kvm, 2 vån där renovering är klar utvändigt med ny fasad nya 3glasfönster och nytt tak och plåtarbeten inkl skorsten.

Inuti är spångolv lagt och avlopp, vatten in och rör dragna.
Isolering är EJ gjord på ovanvåning, isolering finnes med i köpet.

Vad skulle det ca kosta att färdigställa... Göra väggar för toa där nere och badrum där uppe. Isolera klart sätta innerväggar, golv, kök....

El skall dras och Värmeinstallation krävs. Det är planerat för pelletsbrännare i källaren men förslag på annat uppskattas också.

Tusen tack på förhand!!!

Crelle
 
Tänk på att ta med pengar för att göra om ev. felaktiga utföranden.
....lite skumt att sälja ett hus i detta skicket.
 
Ja det är lite skumt... tydligen har en av ägarna gått bort och kvarvarande kan/orkar inte färdigställa...

Vi skall nog anlita en byggfirma för en offert på färdigställande.

Men om allt skulle vara OK gjort sedan innan... en uppskattning på vad det kan tänkas kosta?

MVH
Crelle
 
Jadu, hur långt är ett snöre? Din fråga är så gott som omöjlig att svara på. Det blir stora kostnadsspann beroende på vilken standard som ni vill ha. Billiga laminatgolv eller klinker, dyrt eller billigt kök, osv.

Bäst uppfattning får du genom att ta dit en firma som räknar på det hela, de kan också se sådant som behöver åtgärdas som tidigare ev. misslyckats med.
 
Jag tror att du klarar dig under miljonen, om du väljer billiga lösningar, och kanske gör enklare saker själv. Badrum, kök, el, värme, alla ytskikt, värme, ventilation(?) är ju inte så billiga saker precis i ett hus.
 
Behövs ju lite mer information och gärna lite bilder på hur det ser ut.

Du behöver ange ytor för det som ska läggas golv och målas och hur stora väggarna ska vara. Dessutom behöver du ange vilket typ av material som du vill ha. Ja, faktum är att det låter ju ändå som ett ganska omfattande jobb så använd någon form av totalberäknare av något slag. Ditt hus verkar ju bara delvis färdigt....

Låter kanske lite drygt, men att ta in några offerter och låta en hantverkare titta på det skadar ju inte.

Har du en kontakt som har en kontakt från Polen eller Lettland så har du ju sparat ganska mycket i arbetskostnader där. ROT-avdraget funkar ju också om du har mycket skatt att reducera ifrån. Är ni två som står skrivna på huset så kan du dra av upp till 200 000 SEK eller 100 000 SEK i reduktion.
 
Ska du göra en beräkning från olika leverantörer kanske denna funkar att ha som mall. Finns en kalkyl också på denna sida som heter prodkalkyl_pasi.xls.

Vore verkligen kul att se hur det går för dig!
 
Hur mkt hade du tänkt att göra själv ?
Är värme dragen (golvvärme) ?

/K
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.