Någon som vet om det finns bidrag att söka för att installera solenergi? (Alltså inte solfångare för värme/varmvatten, utan till elproduktion.) Har inte hittat något, mer än att det kanske skulle införas någon form av bidrag andra halvan av 2009......
 
I dagsläget finns inget bidrag att få för solcellsanläggning. Men det är som du säger ett bidrag på gång. 60% av hela investeringen inkl. projektering och utbildning. Sedan får vi väl se om det blir godkänt. Tidigare var bidraget 70% men det gällde endast offentliga byggnader.
www.energimyndigheten.se är också ett tips för att hålla koll på bidragen eftersom det är dom som håller i frågan.
 
Tack för info. Kollar vidare på föreslagna länkar och håller tummarna för införandet av det bidrag du nämner (ELnisse).
 
En sak till HanDan

...har för mig att det sedan var viktigt att ta kontakt med Energimyndigheten innan projektering kör igång...om man även ville att projketeringen ska ingå i bidraget d v s
 
Okej. Bra att veta även om detta bara är ett litet projekt till vårt torp så vi kommer nog inte behöva betala för någon projektering. Hoppas jag, haha :p Har varit i kontakt med energimyndigheten och fick följande svar:

"Det är riktigt ett nytt bidrag är på gång. Förslaget är att vem som helst ska kunna söka.Förordningen är just nu för godkännande hos EU-kommisssionen. Det är alltså bara ett förslag än så länge så det kan komma att förändras.Vi hoppas stödet ska vara i kraft till halvårsskiftet."

.....så nu är det bara att hålla tummarna! Vi avvaktar inköp tills vi fått besked i bidragsfrågan....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.