Vi har köpt ett 1½-plans hus från 70-talet på 217 kvm. Gjuten betongplatta.

Idag har huset radiatorer med direktverkande el samt en äldre, men ännu fungerande luftpump.

Vi kommer att renovera hela huset. Nytt kök, nya badrum, nya golv på hela nedanvåningen, nya dörrar, flytta runt lite väggar, öppna upp lite i tak.

Vi vill ju såklart bytta ut värmesystemet när vi nu ändå ska göra om allt. Vi har fått huset till ett bra pris och har en del pengar att renovera för. Hur hade ni gjort med värmesystemet?
 
Skall ni ändå upp med golven....vatten buren golvärme.....
Ingen skorsten= nån lv vp (söderut )annars berg-borra _jordvärme tomt?...
Som sagt allt kostar.... budget?Vattenburet är ju alltid bäst men?

Mvh
 
Instämmer med PX-21.
!
 
Kan du installera jordvärme pump så är det absolut bästa kombinationen jordvärme och vattenburen golvvärme.
Har ni inte möjlighet att installera någon panna och vattenburet system tycker jag ni skall ersätta radiatorerna mot elektrisk golvvärme och ha kvar/kompletera luftvärmepumpen.

//GVB
 
Huset ligger i Skåne och gräsmattan består visserligen av mossa så den ska vi gräva upp men jag tror ändå att tomten är för liten för jordvärme, 1063 kvm.

Vattenburen golvvärme är drömmen. Faktorer som att det ger en skön, behaglig värme och att slippa fula, skrymmande radiatorer gör att det kan vara värt en liten extra slant i vårt tycke.

Men vad stoppar man in för pump? Kan man ha en frånluftsvärmepump? (Vi har det i vårt nuvarande hus som är från 2007.) Då får man väl även göra om ventilationen? Är detta genomförbart? Någon som har gjort det? Vet vad det kostar?
 
luft vatten VP låter som en bra idé...... Tänk på att sten/klinkergolv blir kalla under sommarhalvåret då golvvärmen är avstängd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.