Håller på att köpa hus som värmer upp huset med olja. Vet inte mycket om olika system och vad man ska välja men jag vet att oljepannan ska bort pga miljöskäl och oljekostnader.

De som bor i huset nu har oljepannan i källaren med takhöjd på 1,70 m och själva tanken utomhus bakom garaget. Funderar på att sätta in en luft/vatten pump men vilken ska man välja? Och finns det någon pump som passar i källaren trots den låga takhöjden? :confused:

Huset är 1,5 plan med 3/4-dels källaren. byggt mellan 1920-1930. Ca 115 kvm stort med både dusch och bubbelbadkar. På tomten finns även en pool ca 6x3 m 1,20 djup, kan man få poolen uppvärmd med hjälp av värmepumpen eller måste den ha eget värmesystem? Vi är två vuxna som tänker bo i huset.
 
Då poolen ska värmas o huset är i skåne borde väl en luft/vatten passa fint, Den ger ju riktigt vass prestanda på sommaren för värme av poolen så det tar ut svagheterna dom kallaste dygnen hos er..
 
Skippa utrymmet och välj ett nytt med högre takhöjd. Om du gör detta så är en bergvärmepump ett bra alternativ. Ska du få bra och billig värme till polen så är det solfångare som gäller. Finns inget som slår solvärme på sommaren. Poolen värmer du näst intill gratis med sol. Problemet är att du får en relativt hög investeringskostnad men din adriftskostnader blir relativt låga samt du gör en bra miljögärning.
 
väljer du thermias värme pump så finns dom i duo modell,,,,dvs vvb vid sidan om då får du två burkar med en bygg höjd på endast 154 cm
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.