Enkel fråga...

Normalt har man trälister på utstående hörn inne i huset, men jag skulle vilja ha hörnlister i metall (rostfritt eller annan gråmetall). Men - jag hittar inte detta någonstans?.

Är det någon som vet var man kan köpa snygga metall hörnlister, liknande de som man sätter i övergångar mellan olika golv etc fast passande i hörn.

De detaljer jag ska sätta hörnen på är både ett långt rakt hörn men även några vinklar.

/NiB
 
I alla våra hörn i huset både i tak och väggar har vi lagt en metall list, men den spacklar man in i väggen och målar över. Det är bara som skydd för hörnet.

 
jureit skrev:
Vill du ha synliga lister i rostfritt eller annat material så går du till plåtslagaren och ber honom/henne att bocka till det. Tänk bara på att det ska läggas en liten vinkel några mm från kanterna oxå som en "åtläggsskant" (om nu plåtisen är en färsking av den nya stammen som inte har koll på sådant).

Är det rätt ställe så fixar de det medan du väntar.
Hmm, så dagens "yngre" yrkesarbetare är inte lika kompetenta som de var "förr"?

Diskriminering på grund av ålder är vidrigt! Det tyder enbart på att personen som yttrar åsikter av det slaget har så dålig självdistans att han/hon anser sig själv vara fullärd och perfekt.
 
jureit skrev:
Men om NiB kommer in på ett sådant ställe så finns det nog en uppenbar risk att att NiBen kommer därifrån med en vanlig plåtvinkel utan några graders "åtläggskant" (heter det så?) helt enkelt för att personen han träffar aldrig har gjort en plåtvinkel för detta ändamål tidigare.
Ankant är väl ordet........en kant som ligger an ;)

Far jobbar med plåt och är av den gamla rasen, han brukar titt som tätt bocka diverse plåt åt mig och den stående frågan brukar vara........
-Vill du ha 10 eller 15 mm ankant?
 
jureit skrev:
Jag tror den killen är skitduktig på det han gör; stora byggnationer i snabb industianda. Men om NiB kommer in på ett sådant ställe så finns det nog en uppenbar risk att att NiBen kommer därifrån med en vanlig plåtvinkel utan några graders "åtläggskant" (heter det så?) helt enkelt för att personen han träffar aldrig har gjort en plåtvinkel för detta ändamål tidigare. Det har inget med den enskilda personens ålder att göra utan säger mer om "generationsutvecklingen" inom byggsektorn som är mer och mer specialisering och snabbygge.
"Uppenbar risk"? Tar du inte i lite nu?
Kan ju annars förstå vad du menar, det där med att yrkesgrupperna i specialiseringens tecken kanske inte får möjlighet att praktisera alla delar av sitt yrke, och det gäller väl kanske även fler grupper inom byggandet än hantverkarna (tänker på de olika konsulter som finns). De gör ju vad folk beställer av dem...

Annars verkar väl just plåtslagarna ha kvar mycket av hantverket inom sitt arbete, jämfört med en del andra grupper. Har träffat ganska många av den yngre generationen och de har bra koll på vad bla ankantning är för ngt, trots att de inte använder samma maskiner som för 100 år sedan....
:-/
 
Haagbard

Tror du att din far skulle kunna bocka lite plåt till mig om han får måtten... och sedan skick det med bussgods. Faktum är att jag har lite fler sake som skulle behöva lite plåt, bla ett skåp jag byggt in i väggen där det är för trångt mellan vägg (gipsskivans slut) och dörr för att sätta vanligt foder.

Säg ett pris (nb@bossmedia.se)

/NiB

Ps. Jag kan ta ett nej :D
 
NiB skrev:
Ps. Jag kan ta ett nej  :D
Ja det får du nog göra, plåtbockare finns det gott om ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.