Vart hittar man dessa? Är det där man köper kakel, dusch etc eller? Urdum fråga säkert, är helt ny när det gäller renovering.
 
Kolla efter behöriga företag på byggkeramikrådets hemsida "bkr.se" Där hittar du våtrumsbehöriga företag på din ort. Det är i alla fall en början.
 
öhhh noll företag i mitt län.
 
Redigerat:
Linisen_01 skrev:
öhhh noll företag i mitt län.
Då måste något vara fel på BKR:s hemsida. För det finns i all län.

I vilket län bor du förresten..?

- På vissa byggmarknader finns möjlighet att söka hantverkare
- En sökning på Gula Sidorna hos eniro för plattsättare
- På Blocket under rubriken Tjänster
 
Skall man kryssa i:
Medlem i PER?
Auktoriserat av PER?

När man hör av sig till hantverkare, skall man fråga efter offert på jobbet? Skall man detaljerat vad man behöver hjälp med och mått?
 
Och om man nu har någon kunnig hobbyhantverkare i familjen, var kan man våga ge sig på själv i badrummet utan att försäkringsbolaget skall klaga?
 
Linisen_01 skrev:
Och om man nu har någon kunnig hobbyhantverkare i familjen, var kan man våga ge sig på själv i badrummet utan att försäkringsbolaget skall klaga?
Försäkringsbolaget kan inte känna till att du renoverar ditt badrum och kan alltså inte i det läget klaga. Klaga kan dom väl bara göra om dom tvingas ersätta något. Försäkringsbolagen gör alltid, och har alltid gjort, vad dom kan för att slippa betala vid en skada. Se till att arbetet blir gjort så att det absolut inte kan bli någon skada.
 
En fråga till, hur lång tid beräknas ett badrum att ta? Självklart beroende på storlek och material. Men vårt badrum är av mindre storlek ca 8-11 kvm (osäker). Vi hade tänkt ha klinker/kakel på golv och väggar i väv.
Kakel där duschen skall stå och ev ovanför handfat.
Kan man ta ut och byta toalett stol in i det sista? Vi har bara ett badrum med toalett, dusch och handfat så det blir omöjligt om allt tas bort direkt och vi måste vänta i månader. Alt 2 är att bygga ett annat badrum först och vänta ännu längre på att renovera det nuvarande badrummet som är i extremt dåligt skick.
 
Ett badrum på 8-11 m² kan nog inte räknas som mindre, utan snarare normalt till ganska stort.

Blandat väggmaterial (kakel och väv) kräver extra uppmärksamhet, då det ju är två olika våtrumssystem, med olika regelverk. Det gäller att kolla att det går att få till bra övergångar, som är accepterade av tätskiktstillverkaren resp. färgleverantören för vävlösningen. Överväg helkakling är mitt tips.

Tidsåtgången får du räkna till minst 2-3 veckor. Den kan ju pressas med övertid/helgarbete (med högre kostnad..) till viss del, men det ingår ju angivna torktider på vissa delar också. Helst bör annan toalettlösning skapas för det är tidsödande att ständigt behöva koppla in/ur denna. I vissa moment som flytspackling/golvets tätskikt är det ju närmast omöjligt.
 
5,3 kvm är det.
 
T
Om ett badrum är från 10 kvadrat och uppåt så är det STORT!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.