S
Hej

Står i valet mellan att lägga XPS spårskiva 30 mm på befintlig cellplast som är 40 mm tjock eller att ta bort befintlig cellplast och endast lägga XPS 50 mm spårskiva vilket ger 20 mm tunnare isolertjocklek.

Frågan är om det finns risk för svikt om man har 40 mm vanlig (minst S80) cellplast under XPS skivan (S200)? Borde man limma ihop skikten av cellplast?

Som jag ser det så blir det billigare med 30 mm xps samt att den totala isolertjockleken blir större men man vill ju inte få svikt för då ligger golvvärmeplåten inte an lika bra...

Passar på att fråga om man kan ha vanlig laminat (ca 8mm) direkt på XPS eller är minsta lämpliga tjocklek t.ex. en parkett på 14 mm.

Hälsningar /Micke
 
En kompis la 50+50 mm cellplast samt 7 mm laminat, Det sviktar rätt mycket o jag är lite orolig att golvet ska spricka sönder men det är ju med 100 mm friggolit/cellplast vilket är rätt mjukt..
 
S
Tack för svaret, har varit i kontakt med några lev och de flesta rek att man lägger en parkett ovanpå för att vara säker på att få ett bra resultat, i många fall blir det säkert ok med laminat också men lev vill väl gardera sig lite. Parketten rek dels för att eliminera svikt samt att den ökade tyngden gör att allt hålls på plats och ger bättre kontakt med fördelningsplåtarna.

/Micke
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.