Måste rådjuren hållas ute från hela tomten? Kanske "punktinsatser" på valda ställen räcker?
 
Det lutar åt att vi kör ett taket på 170, med 3 nivår 28x120 och 2 nivåer 45x45mm längst upp.
Matrielet kommer gå på runt 40.000:- och arbetet gör vi själva. Hyr in plintborr, mutterdragare och spikpistol. Ska nog gå ganska smidigt.

Om 20 år kommer vi säkert att skratta åt detta. Sätta staket genom en skog? Galna ungdomar! Men just nu känns det rätt i alla fall. Kommer bil snyggt, och tillåta att i gör vad vi vill med trädgårdsdelen av vår mark. I övrigt får naturen gå sin gång.
 
Vill komma med en rapport då vi haft staketet i ett par år.
Rådjuren hoppar inte över det, förutom om de blir skrämda och flyr. Då kommer de över men de slår i bakbenen.
(De brukar komma in då och då när någon glömt stänga grinden)

Dock har jag upptäckt att rådjur kan ta sig under staketet, plockade bort de nedersta brädorna på ett ställe, såg igår hur det klämde sig under. 60cm var det ungefär till understa brädan..

Jag skrattar fortfarande inte åt detta, det var en bra ide även om den blev dyr. Så det känns helt rätt att vi gjorde det. Vi hade inte kunnat ha en sådan trädgård som vi har idag utan att genomföra detta megaprojektet. Tog över 50 arbetsdagar att bygga. (8 timmars dagar).

VI håller för övrigt på att plocka fram bra klätterväxter, som tids nog kommer klä in staketet. I år testar vi 8 olika sorter, som vi ska utvärdera nästa år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.