Hej!

Jag har en IVT GreenLine HT+ med inbyggd "dubbeltank", dvs med varmvattentank inuti värmetanken. Hur fungerar det att ansluta ett sådant system till solvärme så man kan få både varmvatten och värme på våren men bara varmvatten på sommaren? Kan man koppla på så man kan välja vilken tank man vill värma, eller ska man värma den yttre till +50 grader med avslagen cirkpump på sommaren?

Tacksam för alla idéer!

// Johan
(snart klar med renoveringen, behöver nya projekt)
 
Du menar att du har en vp med inbyggd beredare??

Du kan koppla in så solfångaren värme vv men du får inte ut någon värme, En del kör comfortvärme i badrum från yttermanteln på sommaren..
Allt går väl iof att ordna men det blir aldrig lönsamt med solfångare mot vp, Solfångarna ger även lite då du behöver värme o du kan ändå inte ha några större solfångare till den interna beredaren då det bara rör sej om drygt 200 l..
 
Hej!

Precis med inbyggd beredare.

Om man kompletterar med en acktank för solvärmen som endast laddar den inbyggda beredaren efter en viss temperatur har uppnåtts?
 
Ja så kan du göra men det skulle behövas en smart styrning av detta sen, Du skulle visserligen kunna köra övre delen på den tanken som volymförstorare men det behövs tempbegränsare el liknande..
Möjligt att det skulle funka bra med radiatortermostater som går in o stryper vid övertemp men att dom är fullt öppna då vp står för värmen..
Ivt´s styrning av vp skulle haft lite till funktioner så den klarat av solfångare oxå ¨då den styrs av temp o inte gradminuter..

Som sagt allt går lösa o gör du allt själv så behöver inte lite elektronik bli så dyrt..
 
Himla tur att man är systemutvecklare och jobbar på ett företag som pysslar med elektronik då. :D

Då har man fått lite idéer iallafall att spinna vidare på!

Tackar ödmjukast!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.