Jennifer_1 skrev:
Diskmaskinen är felplacerad, aldrig disken mellan vask och spis.
Läs mer på konsumentverkets hemsida eller tag kontakt med
en bra köksplanerare....
Arbetar själv som inredare och ritar bla kök, och jag skulle vilja säga så här. I det ultimata köket befinner sig diskmaskinen inte mellan diskhon och spisen.

Men att säga aldrig är väldigt överdrivet. Det beror helt och hållet på vilka förutsättningar som finns i köket och vem som ska använda köket. Sen handlar det också om alternativet. I vissa fall är det en BÄTTRE lösning att placera diskmaskinen mellan ho och spis än att placera hon mellan diskmasinen och spisen.
 
Hej!

Jag var inne på IKEAs hemsida där dom tydligen lagt upp massor av bilder och filmer på kunders kök. Riktigt roligt. Jag har lagt in mitt!
 
Vi är nästan färdiga med vår renovering av köket. Tyvärr inte mycket att göra av planlösningen, när man bor i ett 70-talshus är det svårt att få ett herrgårdskök :)

Kika in på http://drommhuset.blogspot.com/
 
Har nu kommit en bit på köket så jag delar med mig lite av våra idéer och lösningar....
 
  • 021.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Länk till vårat köksbygge:

http://www.minhembio.com/elenius

Allt som allt kostade det ca 35 000:- med vitvaror och allt.
Vi är jätte nöjda med köket!
 
http://photobucket.com/consensuskitchen

IKEA-stommar + luckor Ädel vit utom i köksön som är rostfri sedan tidigare
Tarkett Salsa traditionell lack i köket, omslipat och omlackat i resten av rummen.
IKEA induktionshäll (3 zoner), IKEA inbyggnadsugn & mikro.
Miele disk, Bauknecht kyl o frys
Fläktwoods RDKR (ny FTX)
Bänkskivor ek från Bauhaus (den dyra kvaliteten)
Billigt kakel från Bauhaus
 
Vårt nya kök kan du se bilder på här.
3987551018_21125a7249.jpg
 
Så här blev vårt kök.
http://kund.fotoverkstan.se/kok/

Vissa delar saknas fortfarande, t.ex. en stänkskiva bakom diskbänken och diverse lister och foder.

Grundplanen hjälpte Vedum oss med för över två år sedan. Sen gjorde vi så mycket detaljförändringar och egna påhitt att det blev enklare att köpa IKEA-stommar som i många fall måttanpassades och förseddes med luckor delvis i specialmått från Storsjökök.

Diskbänken och hon köptes från Decosteel, måttanpassad. Kylen, 75cm bred, är från Liebherr. Induktionshällen av fabrikat Witt. Ugnen Siemens. Vi hade tänkt att vår gamla mikro från 1984 (Philips Norrköpingsindustrier) skulle få plats bakom den stora luckan till höger om kylen, men det fattades några millimetrar. Fläkten kommer från Fjäråskupan.

Bänkskivorna är i valnöt från Beijer. Jag har ägnat mycket möda åt sammanfogningen. Bakkanterna är försedda med rundade lister gjorda av Sandins snickerifabrik i Happsta, Själevad. Sandins hjälpte även till med sågningen av de halvöns rundning.

Lådstommarna är köpta på IKEA när det var Blum som gällde. De är måttanpassade med hjälp av tillbehör köpta på Theofils. Därifrån kommer också Aventos-beslag till vissa luckor.

En dörr till vardagsrummet sattes igen i inre delen av köket. Där blev det i stället en serveringsöppning. Ovanför byggde vi genomräckningsskåp med vitrindörrar på båda sidorna.

Första bilden togs 2004 när vi hade gjort en del provisoriska förändringar av det trånga 60-talsköket för att det skulle bli lättare att leva med tills den stora ombyggnaden kom igång.

Jakob
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.