Skulle vilja ha åsikter och idéer om hur vi skall lösa vårt problem.
Vi håller på och renoverar kök/matsal i ett 70-tals hus. Mellan matsal och vardagsrum finns nu en dörröppning som är 3 meter bred med en bärande stolpe i mitten. Vi skulle helst inte bygga igen öppningen utan ha den kvar. Har tidigare haft dragdörr (dragspelsdörrar) i öppningen, men tog bort dem. Nya liknande skulle kosta väldigt mycket. Har någon idéer om vad annat man skulle kunna använda?
 
Måste du ha dörrar? Om kostnaden avskräcker för att lägga in en bärande balk, vilket skulle ge dig en öppning på 3m, kanske du kan sätta ett dubbelvalv från ex. Lundbergs?

Kjell G
 
Tack för idén! Vi har tänkt på en liknande lösning men har funderat på om det blir för stor öppning. Skulle förstås gå att bygga igen lite från sidorna.
Har någon nån aning om vad dragspelsdörrar skulle kosta i Sverige? jag har försökt surfa men har hittat prisräknare bara på finländska företags hemsidor. Köpta här skulle kostnaden vara runt 1500 euro. Det torde bli ca. 17.000 kronor. Dörrar har ju den fördelen att man skulle slippa drag, vi har nämligen ganska öppet så luften kan cirkulera väldigt mycket i mer än halva huset.
mvh renoverare
 
Tack för länken. Dethär var ju en bra lösning. Vi skulle få ljus och samtidigt kunna stänga om oss lite, och priset är säkert lägre än vad vi hittils sett. Tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.