I ett badrum som är renoverat 2004 av förra ägaren har golvvärmen slutat fungera. Det är elektrisk golvvärme och när jag vrider på temperaturinställningen så klickar det till som om termostatet slår på resp av.

Betyder det att det troligast är något fel på värmeslingorna och att man måste bila upp golvet för att kunna få golvvärme eller finns det något annat troligt/troligare fel?

Känns ju inte som om man bilar upp golvet av den här anledningen utan hoppas att det finns någon annan trolig orsak.
 
Vänta med att bila upp golvet tills du fått systemet felsökt. Att termostaten klickar till betyder inte att det finns ström fram. Det kan finnas flera orsaker till att det inte fungerar. En resistansmätning av slingan avslöjar om det är brott på densamma.
Det bör gå att lokalisera ett eventuellt avbrott och reparera kabeln.
Kontakta någon kunnig (elektriker).
 
På jobbet hade en elvärmeslinga gått av, det lokaliserades av elektrikern med ngn typ av utrustning där han hörde var i golvet det var fel. Lät som elstängselapparat, klick klick klick klick. Bara ett klinker behövde tas bort.
 
Jo men problemet är väl när det är badrum med tanke på tätskikt om brottet ligger i golvet. Tänkte bara mest om det erfarenhetsmässigt är fel redan innan golvet i de flesta fall eller om felet oftast ligger i golvet.
 
Vad är det för typ av golvvärme? Min golvvärme är ett 12V-system, så där finns en transformator. Denna golvvärme slutade fungera, men då var det bara en automatsäkring på transformatorn som löst ut.
 
Det är tydligen ganska vanligt att det är termostaten som är felaktig. Så det kan vara värt att göra en riktig felsökning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.