Hej,

Vi har en nisch i vårt badrum där det för tillfället sitter ett gammalt badrumsskåp inmonterat.
När vi renoverar vill vi istället kakla i nischen och sätta fast hyllor. Framför nischen vill vi ha en spegel som man på något sätt kan öppna, antingen med gångjärn eller genom att man kan skjuta den åt sidan. Det gör ingenting om vi måste bygga ut några cm för att fästa gångjärn/skena eller vad man nu kan behöva...

Så frågan är alltså, hur gör man? Eller vem kan göra det åt oss och vad skulle det kunna kosta?
 
Limma spegeln på en mdf med samma storlek. MÅla kanten på mdf-skivan i vettig färg. Köp vettiga gångjärn, typ de som används till kökskåp och skruva fast på insidan av nischen. Färdigt!

Borde inte bli farligt dyrt, max en tusenlapp om ni gör det själva.
 
Tack för svaret!

Det låter som en bra lösning! Eventuellt vill vi bara ha spegel som lucka och jag har nu tagit reda på lite mer hos en glasmästare. Det finns gångjärn som går att fästa på speglar/glas med någon teknik som jag inte kommer ihåg vad det heter. Glasmästarn jag var hos kunde dock inte göra det hos sig men hänvisade mig till en affär som är specialiserad på beslag. Så det blir iaf nästa steg, att gå till den affären, vilken lösning vi än väljer...
 
Hemmakatten
Det var konstigt. jag var hos en glasmästare för nån vecka sedan och tittade på beslag till glas. vi skall ha bl.a. två duschväggar, den ena med en dörr. det finns jättemånga olika beslag, tex gångjärn som är ganska små o eleganta. Självklart borde din glasmästare ha dessa. gå till en annan glasmästare.
 
Jag tror att gångjärn limmas fast. Men en vettig glasmästare har tillgång till hela sortimentet, och kan limma dem åt dig med garanti.

Jag misstänker att det kan vara lite strul att limma dem rätt, så att inte gångjärnen spänner sedan när man skall öppna och stänga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.