Ja det handlar ju om el men är ju i panrummet :)

Jag har nu igång ved eldnings systemet.
Så igår fixade jag till elsystemet i pannrummet.

Köpte automat lampa i pannrummet KANON bra.
Köpte rörelsedetektor till vedrummet fungerar klockrent med lysrören.

Mvh
Fredrik
 
Du menar att lamporna tänds automatiskt när man kommer in i pannrummet? Smart!
 
Jo det menar jag.
 
En given vardagslyx, har rörelsedeckare på skithuset och i pannrummet! Lite störande ibland dock när man är hos någon annan och undrar varför lyset inte går på!:D
 
Enkel lösning som många antagligen inte tänker på. Just sådana ställen som skithus, pannrum, jordkällare, källartrappar.....Istället för att fumla efter brytaren tänds det automatiskt....inte helt fel.
 
Enda nackdelen med en sådan är på natten då man inte vill ha fullt/nått ljus när man går på wc t.ex, Men i övrigt är det kanon i utrymmen som nämts framför allt i garaget.. :)
Man glömmer heller inte lampor på i förråd/pannrum/garget som annars är vanligt..
 
Jag har en billig variant av dessa rörelsedetektorer som ersatt lampknappen i min hall. Den funkar inget vidare. När jag går in o ut från toan som är precis i anknytning, och då alltså tänder lampan eller släcker den så drar hallbelysningen igång.. Lite märkligt allt.. :p Den verkar alltså på ngt sätt reagera på spänningsfall.

I hyreshus har vi satt in såna här i alla allmäna utrymmen, korridorer, trappor mm. Sparar en hel del energi.
 
Var kan man hitta bra och billiga rörelsedetektorer som funkar? Finns det såna med stickpropp så man kan koppla in själv till lösa lampor?
 
Tjenare

Ja jag har alltid köpt billigt och bra och det har i 9 fall av 10 slutat med dyrt och ett stort j**la iritations moment.

Min rörelse detektor kostade ca 300kr och inne i pannrummet satte jag en lampa med inbyggd detektor som kostade ca 700kr

Mvh
Fredrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.