Vi har en badrumsdörr som har väldigt ovanliga mått, den är även mintgrön.. För att spara lite pengar tänkte vi fräscha upp befintlig dörr istället för att specialbeställa en ny... Hur gör vi denna "uppfräschning" på bästa sätt? Är det bäst att lämna bort dörren för spraymålning? Vad tror ni det kostar i så fall?

Tacksam för svar!
 
H
Tvätta med soda i vatten. Slipa och spackla. Sedan lägga dörren på ett par bockar och måla med vattenbaserad snickerifärg. Blir väl en snyggare yta än sprutmålad som också ofta blir för hård.
 
Har just målat några innerdörrar. Jag slipade, spacklade igen fula hål och målade. Klart när man målar själv med roller eller pensel så får man ju ett annat utseende än om man sprutmålar. Men det är ju lite charmigt när det syns att man gjort det själv.
 
Kollade upp med en målare från trakten, men han ville ha ca 800-1000kr för att spraymåla dörren.. då känner vi att vi hellre målar själva :) Blir det skit så beställer vi istället en ny dörr..
 
Är måtten ovanliga eller är det så att du mäter på fel ställe?
När man byter dörr så byter man både karm o dörr..därför är det yttermåtten på karmen (+ ett par cm) som gäller.
 
Vi har målat alla våra innerdörrar med korthårigaste minirollern och halvblank alkydlack, efter rengöring, spackling och slipning. Det går bra att måla när dörren hänger kvar på gångjärnen. Om man är noggrann går det inte att se att dörren är hemmamålad om man inte tittar väldigt nära. Alkydfärg luktar och tar lång tid att torka men resultatet blir mycket bra.
 
Problemet är numera löst.. Vi hittade dörrar med gammal standard på Bauhaus.. 1400kr/st, helt ok för en spegeldörr.. Tack för era tips, de kommer behövas när garderobsdörren ska målas.. Finns inga dörrar med de måtten :)
 
Joda, kan garantera att det finns dörrar med dom måtten. Finns dom som tillverkar allt, utom standard.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.