Projekt trapp på gång. Vi bor i ett gammalt hus med platsbyggd trappa. Frågan är, ska vi slipa till trären eller måla vit? Var inne på att måla trappen helt vit först, testade slipa lite och kom på att det kanske kan bli rätt fint med trärent också, fast man betsar, behandlar kanske? Någon som har idéer?
 
  • PICT1210.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • PICT1211.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Både målad i t.ex grått och trären är snyggt tycker jag. Om ni har parkett på golven ovanför och nere, så kanske någon form av trappstegskit som gör stegen till samma trä som parketten också blir fint.
 
På nedervåningen är det klinker, typ teracotta.. där är hallen. På övervåningen har vi vitkalkad ekgolv. Jag har också funderat på t.ex. att använda golvet i trappstegen också, men trappen är så otroligt sned och guppig så jag vet inte om det bara blir ännu jobbigare?
 
Jag tycker dintrappa är fin :).
Jag skulle slipa rent den och förmodligen behandla den så att den liknar ert vitkalkade ekgolv i färg.
 
  • Gilla
Rbjervner
  • Laddar…
Ja, det blir nog säkert nåt sådant. Jag kom att tänka på en sak till. Vi måste isolera trappen på något sätt när det drar jätte kallt genom gliporna. Under trappen är trappen till källaren. Är det någon som har nåt bra tips på att isolera trappen? Funderade på att bara sätta isolering med några reglar och någon slags skiva? Hur tjock isolering tror ni man bör ha?
 
Jag har målat vår trapp som är väldigt lik din med Alcro Lokal golvfärg i ljust grått, vi har vitmålad panel på väggarna precis som du, det blev faktiskt väldigt fint. På övervåningen har vi oljad ekparkett som ansluter till trappan, det har vi "fångat upp" genom att ha en rund handledare i mattlackad ek.
 
Hej,

Hade själv en vitmålad svängdtrappa med en grå målad rand i trappan.
Köpte ett trapprenoveringskit i oljad EK(stepkit.com).+ vanligt sättlim i bygghandeln
Blev helnöjd med resultat, tog ca 8 timmar att lägga in.
En målad trappa kan vara hal att gå på...
 
Så här gjorde vi... Ikea laminat Tundra, PL600 och 45mm(?) smyglist/kakellist (minns inte vilket) av ek som trappnos. Halktape från Ikea.

Allt gjort med en hemmagjord trappkompass.

Kostnaden blev väl ca 150-200kr/steg.
 
  • innetrappa.JPG
  • 00f0eba2a00f5a9af3.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag tror att man får slipa ihjäl sig innan man fått trappstegen nog plana hos oss så man kan sätta dit t.ex. klick golv. Men det hade helt klart varit ett alternativ. Det blir verkligen fint, men vi får se.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.