En lite småtråkig fråga, men hur har ni som byggt hus och garage nyligt gjort med soprum? Har ni byggt en liten vrå där man kan gömma undan soptunnan?
Min sambo är lite inne på att göra en liten plats i garaget som vi ska bygga. Kanske är ganska bra ändå?
 
Varför skall ni ha soporna i garaget?
 
Andy78 skrev:
Varför skall ni ha soporna i garaget?
Nja, inte riktigt i garaget.. En dörr från utsidan så klart. Är väl inget ovanligt.
Fast jag ska väl erkänna att jag helst slipper. Det är sambon som tjatar...
 
Se i sådanna fall till att bygga det stort nog. Det var många som hadde små soprum tidigare och sen byte renhålningsfirmorna till större kärl .....
 
Kolla med kommunen vilka regler/avgifter som gäller. Vissa kommuner kräver att kärlet ska stå vid tomtgränsen vid hämtning. Andra godkänner annan placering men med höjd avgift. Dörr kan vara ok men inte alltid. Tror du att du alltid kommer ihåg att rulla ut tunnan på rätt dag.
 
Hemmakatten
Alla andra kommer ju ihåg att rulla ut soptunnan till tomtgränsen soptömningsdagen. De flesta har ju inte tunnan står ute vid gatan (skitfult enligt mig) utan har den ståendes på ett mer undanskymt läge. antingen bakom en häck/buskar eller i ett separat litet soptunne"hus".

Att bygga in soprummet i garaget känns kanske lite som att slösa med garageyta. Men om det inte finns plats eller passar med soptunnan på annan plats så visst kan man göra så. Bara man slipper ha soptunnan ståendes utanför vid entrén eller infarten.
 
Bygg fristående. Alla jag känner som haft soprummen inbyggda i garaget med separat dörr funderar idag på hur de ska kunna lägga igen dessa på snyggast möjliga sätt. Själv hade jag tänkt bygga ett sånt där litet "soptunnehus" för att slippa ha den i carporten permanent.
 
vad är meningen med varma sopor, att rottorna skall få äta inomhus?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.