Hej! Håller på att skaka liv i planering av ett villabygge. Undrar om det finns vit slamfärg att köpa i sverige? Motsvarande falurödfärg, fast vit? Kanske detta inte finns.
Vet någon om man isåfall kan få ett husföretag att "grundmåla" panel i sådan färg?
MVH Strandtomt
 
  • Gilla
PetAnnJunHed
  • Laddar…
Tack för länkar! MVH
 
Vi har använt gysinge vita slamfärg (med inblandning av umbra). Tyckte den vita hade väldigt dålig täckning, kändes som det varlite pigment i den. På Gysinge sa de att man skall blanda ut den med minst 10% annan färg (ex umbra som ger en gråaktig ton). Kanske är de andra slamfärgerna bättre i vitt ? Man måste måla minst 3 lager om man skall ha oblandad vit.
 
Tack snälla ni för svaren!
3 gånger låter lite väl mycket kanske för vit färg. Har blivit förtjust i slamfärg, men kanske en annan färgton kommer bli aktuell!!
MVH
S.
 
Jag tycker inte att tre lager behöver vara för mycket. Det vita i färgen är titandioxid och slamfärg är en tunnstruken produkt. Man kan behöva tre strykningar men det är inte givet att det behövs. Med Falu Vapen slamfärg blev kulören till slut NCS S 0300-N på den brädstumpen vi testmålade. Ni kan jus testa och se hur vit ni vill ha. Det kändes som om vi behövde bryta ner vår vita lite för att undvika ögonskador......;)
 
  • Gilla
JoMaV
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.