När är mest lämpligt att lägga ner dräneringsrör och dagvattenledning? Till garagegrunden la vi dit både dränering och dagvattenrör innan formsättningen. Det visade sig då det var dags att koppla på stupröret att markröret inte hade hamnat rätt.
Fick tips om att formsätta först och sedan lägga ner dagvattenavlopp o dränering.
Synpunkter på detta tack.
 
Det beror ju lite på hur det ser ut... Dräneringsslangen ska du definitivt lägga före. Dagvattenrören brukar man ju lägga ihop med dräneringen så man sparar en hel del arbete på att lägga dem ihop.

I jobbet lade vi alltid bägge innan formsättning och vi "räknade med" att få justera uppsticken en del, det är ifrånkomligt. Men några böjar extra brukar klara sig... Det kan ju vara en nackdel att få ut dagvattenrören långt utanför grunden om ni nån gång vill slå ner en stolpe eller gräfa eller så..

Du gör som du vill...
 
Tackar för det svaret. Det känns tryggt att höra även proffsen måste justera i efterhand. Då gör vi som vi hade tänkt från början.
 
Ja jag kan nog säga att hur nog a man än mäter när man sätter sticken så blir det alltid fel.. ;-) Sätt dom hellre lite långt utanför grunden än för långt in så att du behöver flytta dem när du ska sätta formen. Spara det till efteråt. Kom ihåg att inte lägga några större stenar runt uppsticken, utan bara makadam.. då är det lättare att gräva för hand..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.