"ROT" står för: Reparation, Ombyggnad, Tillbyggnad.
 
Ok, där ser man. Det var brunnsborrarens egna uppgifter men man får väl ta deras uppgifter med en nypa salt.
Problemet är väl att inte ens skatteverket vågar säga bu eller bä innan någonting är klart, och så länge kan vi tyvärr inte vänta. Det är synd att det inte går lättare att utnyttja rot vid nybygge.

majorfixer skrev:
Vill bara kommentera ditt påstående ovan "varav hälften är arbetskostnad (58250kr) och om man då gör skatteavdrag på det ger det en rabatt på 29125kr. Totalkostnad blir då 87375 kr."

Så funkar det tyvärr inte riktigt. Låt oss säga att borrningen på 120m kostar ca 30000 - då är INTE hälften jobb. En del är kostnader för slang, brine etc - arbetskostnaden utgör kanske 30-40%. På en bergvärmeinstallation för 116500 skulle jag uppskatta att du kan räkna med att en tredjedel är arbetskostnader.

Vi har precis installerat bergvärme för runt 150.000 - och jobbet utgör ca en tredjedel - ca. 40.000-50.000. Räkna INTE med mer.

Detta är lite oklart - men att säga att hälften är jobb stämmer i alla fall inte.

Sen är det väl lite av en gråzon också i och med det görs i samband med nybygge - så kontakta gärna Skatteverket - eller ännu bättre - vänta till propositionen är helt klar - då VET du.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.